Cunoaste-ti inima, salveaza-ti creierul!

0

1228_articolAsociaţia de Pacienţi cu Aritmii (A.P.A) a fost prezentă la Congresul Naţional de Medicina Familiei care s-a desfăşurat în perioada 13 – 16 septembrie 2012 în cadrul Hotelului Timișoara,  Timișoara.Asociaţia de Pacienţi cu Aritmii este o organizaţie non-profit care s-a născut în anul 2011 din dorinţa de a informa publicul cu privire la aritmiile cardiace.

Asociaţia de Pacienţi cu Aritmii începe o campania naţională  “1 EURO = 1 PACIENT” de informare a tuturor celor care doresc să ştie mai multe despre inima lor şi să învingă, astfel, boala. Campania naţională de informare are ca obiectiv principal creşterea nivelului de conştientizare în rândul populaţiei, prin informarea a peste 100.000 persoane referitor la fibrilaţia atrială.

În cadrul Congresului Naţional de Medicina Familiei din Timişoara, Asociaţia de Pacienţi cu Aritmii, furnizează  informaţii utile şi suport privind prevenţia şi tratarea bolii pentru persoanele care suferă de aritmii, pentru cei care au în jurul lor astfel de persoane, dar şi pentru cei care susţin o astfel de iniţiativă şi işi doresc să ştie mai mult despre inima lor. Standul Asociaţiei de Pacienţi cu Aritmii a fost poziţionat la mezaninul Hotelului Timişoara. Tema Congresului a fost: “Medicina de Familie – esența practicii medicale moderne.”

“Fibrilaţia atrială reprezintă o povară semnificativă pentru sistemul de sănătate, lucru care rezultă, evident, din faptul că această aritmie frecventă (prima cauză de spitalizare pentru tulburări de ritm) creşte mortalitatea de două ori, în mod special prin temutul accident cerebral, de 5 ori mai fecvent la pacienţii cu fibrilaţie atrială decât la cei fără. În aceste condiţii, este un motiv de îngrijorare gradul scăzut de conştientizare între pacienţi, dar şi la nivelul sistemului de sănătate, în timp ce boli mult mai rare şi mai puţin maligne se bucură de mediatizare. Rezolvarea acestui paradox presupune efortul concentrat al doctorilor, pacienţilor şi sistemului sanitar. Mulţumim organizatorilor congresului pentru şansa oferită de a face cunoscută cauza asociaţiei şi de a transmite mesajele noastre participanţilor la congres. ”, Prof. Gheorghe-Andrei Dan, Şeful Clinicii Medicale Colentina, Şeful Secţiei Clinice de Cardiologie Colentina, Preşedintele ales al Societăţii Internaţionale de Farmacoterapie  Cardiovasculară, Directorul Registrului Naţional de Fibrilaţie Atrială

Dorinţa Asociaţiei de Pacienţi cu Aritmii estede a crea o legatură mai strânsă cu medicii de familie pentru imbunătăţirea educaţiei pacienţilor. Asociaţia işi propune să ofere informaţii suport, atât pacienţilor cât şi medicilor, pentru utilizarea tratamentului preventiv adecvat. Este importantă identificarea şi transmiterea unor modalităţi comode şi acceptate pe scară cât mai largă de a proteja pacienţii cu fibrilaţie atrială de spectrul unei mari infirmităţi.

Sursa: Televiziunea Medicala

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.