Cursul "Hands On" organizat de Societatea Romana de Neurochirurgie cu sprijinul WEDNS

Cursul “Hands On” organizat de Societatea Romana de Neurochirurgie cu sprijinul WEDNS

0

neuroSocietatea Romȃnǎ de Neurochirurgie cu sprijinul WEDNS (Societatea Neurochirurgicalǎ Walter E. Dandy) organizeazǎ, pentru prima datǎ ȋn București, ȋntre 5 și 7 iulie 2013, la Institutul Național de Medicinǎ Legalǎ „Mina Minovici” – cursul “Hands On”, axat pe abordǎri și tehnici chirurgicale pentru tratamentul malformaţiilor vasculare complexe și al tumorilor de bazǎ de craniu.

Educația medicală continuă reprezintă garanţia perfecţionării nivelului profesional în strânsă corelație cu progresele medicinei contemporane, impunându-se ca o necesitate statornică pentru întregul corp medical.

Disciplina de neurochirurgie a U.M.F. “Carol Davila” București este pe deplin implicată în procesul de ridicare a standardului profesional neurochirurgical românesc. Spitalul Clinic „Bagdasar-Arseni” și Clinica de Neurochirurgie găzduiește de 10 ani un curs de educație medicală continuă care se bucură de o largă participare a medicilor specialiști și primari, ce beneficiază cu ocazia acestor cursuri de o instruire profesională în conformitate cu standardele Asociației Europene a Societăților de Neurochirurgie (EANS).

Președintele cursului și președintele Societǎții Romȃne de Neurochirurgie, prof. univ. dr. Mircea Gorgan a subliniat faptul cǎ:

“Este o oportunitate deosebită atât pentru medicii neurochirurgi, cât și pentru ceilalți medici interesați de patologia sistemului nervos central, inclusiv a studenților Facultății de Medicină ai U.M.F. Carol Davila, de a beneficia de cunoașterea nivelului de performanță al învățământului medical din SUA. WEDNS dorește să ȋmbunǎtǎțească cunoștințele și pregǎtirea operatorie a neurochirurgilor romȃni, ȋn ciuda dificultǎților financiare cu care se confruntǎ medicina romȃneascǎ. Cursul se va ține ȋn limba englezǎ și va fi alcǎtuit dintr-o sesiune didacticǎ și o sesiune practicǎ de laborator.”

Invitatul special al cursului este profesorul Saleem I. Abdulrauf, specialist de renume mondial ȋn neurochirurgie, expert ȋn neurochirurgia vascularǎ alǎturi de nume consacrate precum J. Hernesniemi și R. Spetzler. Mai mult, specialistul a fost pregǎtit ȋn neurochirurgia vascularǎ chiar de cǎtre ȋntemeietorul neurochirurgiei moderne, M. Gazi Yasargil. Din 2011 este șeful Clinicii de Neurochirurgie a Spitalului Universitar din St. Louis și directorul Centrului de Chirurgie Cerebrovascularǎ și de Bazǎ de Craniu din cadrul Universitǎții St. Louis.

“Este o onoare sǎ organizǎm primul curs WEDNS ȋn Romȃnia. Acest capitol romȃnesc al WEDNS va fi unul inaugural ce va fi mereu amintit, iar aceastǎ legǎturǎ specialǎ ce s-a creat ȋntre cele douǎ țǎri va fi mereu respectatǎ. Aștept cu nerǎbdare sǎ ȋntȃlnesc specialiștii romȃni care vor participa la acest simpozion cu predare interactivǎ”, a declarat profesorul Saleem I. Abdulrauf.

Ȋn prima zi a cursului, și anume pe 5 iulie 2013, vor fi abordate teme precum: anatomia chirurgicalǎ a cortexului uman, anatomia chirurgicalǎ a sinusul cavernos, anatomia chirurgicalǎ a fosei craniene mijlocii dar și multe alte teme de specialitate. Pe data de 6 iulie se vor aborda teme precum: anatomia chirurgicalǎ a osului temporal, anatomia chirurgicalǎ a sistemul ventricular, urmȃnd ca pe data de 7 iulie 2013 specialiștii sǎ discute despre alte teme de interes din neurochirurgie.

Societatea Neurochirurgicalǎ Walter E. Dandy (WEDNS) a fost ȋnființatǎ ȋn noiembrie 2011 ȋn St. Louis, Missouri și scopul ei este sǎ se constituie ȋntr-o societate globalǎ  a neurochirurgilor, orientatǎ pe educație, tehnici și inovație ȋn neurochirurgie. Președintele fondator, prof. Saleem Abdulrauf, a stabilit filiale locale și ambasadori ȋn peste 50 de țǎri ȋn speranța cǎ scopul societǎții de a ușura accesul ȋn pregǎtirea neurochirurgicalǎ și de a omogeniza pregǎtirea neurochirurgicalǎ ȋn lume se va ȋmplini. Mai multe informații despre cursul “Hands On” gǎsiți în următorul link: http://www.rsn.ro/index.php/1st-wedns.

sursa: Telviziunea Medicala

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.