Depresia, simptome şi tratament - Televiziunea Medicala

Depresia, simptome şi tratament (VIDEO)

0

Depresia are o varietate de simptome. De la o usoara dispozitie depresiva pana la sentimente de inutilitate, de vinovăţie, oboseală, scăderea în greutate, insomnie sau hipersomnie, lipsă de chef, sentimente sau activităţi care în trecut reprezentau o plăcere iar acum nu, dificultăţi de concentrare până la gânduri suicidale – care e un element foarte des intalnit in depresie.

Toate acestea sunt simptome ale depresiei.

Cuprins articol:

  1. Generalitati
  2. Simptome
  3. Tratament

Incidenta episoadelor de depresie este diferita la femei fata de barbati

Femeile fac  o depresie de-a lungul vietii in medie intre 15-20 la suta, pe cand barbatii fac in medie intre 5-10 la suta de-a lungul vietii un episod depresiv major.

Depresia poate afecta cuplul, daca unul dintre parteneri are o tuburare depresiva mai mult de doua saptamani.

Persoanele care sufera de depresie nu mai dau randament, nu mai au aceleasi performante pe care le aveau inainte, din cauza unui deficit de concentrare a atentiei, dar au si o proasta functionarea in viata privata.

depresia

Cum se trateaza depresia

Cele mai multe persoane care sufera de depresie se adreseaza medicului de familie. Acesta ii va indruma mai departe catre specialisti: fie catre psihiatru, fie catre psiholog.

Psihiatrul ii da pune pacietului care sufera de depresie un diagnostic si ii va prescrie o medicatie antidepresiva care este foarte eficienta, iar psihologul, ca urmare unei evaluari psiho-diagnostice poate pune diagnosticul de tulburare depresiva si recomanda pacientului catre consiliere sau sedinte de psihoterapie.

Se pare ca cel mai eficient tratament pentru depresie este o combinatie intre medicatie si psiho-terapie.

Sigur, ar trebui sa evitam stresul, dar e greu sa evitam evenimentele neplacute din viata, sau e greu sa evitam aceea predispozitie din structura de personalitate a fiecaruia, dar cata vreme suntem atenti la ceea ce simtim si mergem din timp la medicul specialist, riscul de decadere este foarte mic.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.