Dupa 8 ani un medic este acuzat de malpraxis

0

O mama a inceput ancheta oficiala impotriva unui medic ginecolog din Bucuresti, dupa opt ani. Mama acuza medicul ca i-a omorat copilul fiindca nu si-a dat seama ca trebuie sa ii faca cezariana, iar bebelusul s-a nascut mort.

Copilul a fost resuscitat, insa nu a mai fost un copil normal. A ramas cu sechele si a murit saptamana trecuta, iar astazi doctorul a fost pus sub acuzare.

Camelia Marciulescu a nascut primul ei copil in octombrie 2008 la Maternitatea Elias din Bucuresti. Are documente medicale care arata ca sarcina a decurs normal si spune ca din cauza medicului de garda si-a pierdut baiatul. In timpul travaliului, doctorul nu s-a interesat de starea ei si a fatului, povesteste mama.

„Pe ultima monitorizare a batailor cordului fetal care mi s-a facut in lipsa doctorului apare indicatie de cezariana. Eu sunt convinsa ca ei nici macar nu au avut habar de aceasta indicatie de cezariana. Copilul a suferit o hipoxie la nastere mai lunga de 30 de minute. Ca urmare diagnositcul lui a fost encefalomalacie multichistica, adica creierul din cauza hipoxiei s-a topit,” spune Camelia Marciulescu, mama copilului.

Dupa o jumatate de zi de travaliu, femeia a nascut natural, iar copilul a fost sugrumat de cordonul ombilical. Medicii l-au resuscitat si readus in simtiri, dar nu a mai fost un copil normal. Nu mai vedea, nu mai auzea, avea epilepsie si nu putea sa miste mainile si picioarele. Dupa ce a fost externata a facut mai multe analize copilului. Rezultatul…

„Daca domnul doctor Tutunaru ar fi intervenit mai devreme sunt convins ca copilul ar fi avut un alt destin,” declara Dan Tataru, avocatul mamei.

Ginecologul a fost chemat astazi la politie si anuntat ca este oficial suspectat de vatamare corporala grava, dar insista ca nu este vina lui.

„Nu intelegeti ca daca exista o problema inainte de nastere care nu poate fi determinata, in timpul unei nasteri se poate intampla chestia asta,” spune Dan Tutunaru, medic ginecolog Spitalul Elias.

Mama copilului a asteptat opt ani momentul in care plangerea ei penala va avea efect. Nu a cedat desi ancheta i-a pus serios nervii la incercare.

„IML-ul este cel care ne-a tinut pe loc ani de zile. Pentru ca a intarziat foarte mult emiterea expertizei medico-legale,” adauga Camelia Marciulescu, mama copilului.

Ancheta dramei din familia Marciulescu mai are nevoie de timp. Procurorii au cerut medicilor legisti sa verifice daca moartea copilului a fost provocata de neglijenta ginecologului, asa cum crede mama baiatului.

sursa

Share.

Leave A Reply