Endometrioza, explicata online fiecarei femei (VIDEO)

0

Intr-un demers unic la nivel national, medicul timisorean Voicu Simedrea a lansat site-ul www.chirurgieginecologica.ro, un spatiu virtual destinat informarii femeilor cu privire la tratamentul chirurgical al afectiunilor ginecologice.

“Eu mi-am propus cu acest demers sa realizez o platforma media de informare a pacientului, pentru ca constat o lipsa acuta de informare in ceea ce priveste optiunile pentru tratamentul chirurgical in sfera ginecologica si, daca exista informatie, atunci ori e trunchiata, ori e prost prezentata, ori nu e prezentata pe intelesul pacientului si atunci genereaza confuzii.

De exemplu in cazul cancerelor in sfera genitala, cancerele incipiente de col, corp uterin, ovar pot fi tratate la ora actuala minim invaziv, deci prin chirurgie laparoscopica, care presupune o spitalizare mult scazuta ca timp, durerea mult redusa si efectul estetic mult imbunatatit. Pacienta nu stie acest lucru, de cele mai multe ori nu este informata  cu privire la posibilitatea ca ea sa fie operata astfel si in consecinta este supusa unor interventii mult mai traumatizante.

Eu le propun aceasta platforma de informare , care este o platfoma independenta. Ea va fi practic deservita de medici care sunt specialisti fiecare pe domeniul lui, se numeste chirurgieginecologica.ro  si pe aceasta platofmra fiecare femeie poate sa intre sa isi caute afectiunea cu care a fost diagnosticata, sa vada care optiuni terapeutice I se potrivesc si, in plus, poate participa si la forumul care este lansat acolo pe teme in special de endometrioza.”, a spus dr. Voicu Simedrea.

Endometrioza, o boala mai putin cunoscuta

Endometrioza, o boala mai putin cunoscuta –  desi, conform specialistilor ea ar afecta aproape o jumatate de milion de femei din Romania – este subdiagnosticata si, deseori, tratata gresit, avand ca urmare infertilitatea. Prin urmare, site-ul va oferi femeilor interesate informatii amanuntite despre simtomele bolii si despre tratamentul ei.

“Eu zic ca este o idee buna, avand in vedere ca pacientele se informeaza de pe net si sunt eronate, in principal, toate ideile, si eu zic ca este o initiativa buna, pentru ca acolo sunt clar informate, cu informatii si ceea ce le intereseaza pe ele.”, pacienta.

“Eu cred ca e util si cred ca exista varianta sa se informeze si de pe un site si, la cum evolueaza lucrurile in ultima vreme, pare singura varianta viabila, sa te informezi, sau cea mai cautata de catre femei.”, pacienta.

Infiintarea Asociatiei FemHelp

In completarea acestui demers, dr. Voicu Simedrea a anuntat infiintarea Asociatiei FemHelp, o organizatie non-profit, ce va functiona din 15 martie, cu scopul declarat de  a facilita accesul la interventii costisitoare pentru cazurile sociale, de a organiza evenimente medicale pentru instruirea tinerilor medici si de a promova medicina de performanta in ariile medicale dedicate femeii: chirurgie ginecologica, medicina fetala si repreoducere umana asistata. Asociatia ii are ca si cofondatori pe dr. Bogdan Muresan, dr. Florin Dorneanu si dr. Voicu Simedrea.

autor: DELIA SESCU BARBU

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.