Epilatul inghinal: care sunt riscurile

0

epilarea inghinalaEpilatul inghinal poate fi un procedeu foarte riscant, chiar îţi poate pune viaţa în pericol, dacă nu este făcut cum trebuie, conform cosmopolitan.ro.

Epilatul inghinal reprezintă un risc? De ce?

Epilatul inghinal smulge acel strat protector, care este protejat de părul pubian. În acelaşi timp, ceara poate îndepărta şi straturile exterioare ale pielii, creând un portal prin care bacteriile pot pătrunde.

Epilatul inghinal poate fi destul de “brutal” cu pielea, provocându-i inflamaţii care pot prinde bacteriile sub piele, iar de aici se poate ajunge la infecţii şi la alte situaţii neplăcute:

  • infecţii cu stafilococi care determină foliculita (boala de piele caracterizată prin apariţia unor băşicuţe infectate la rădăcina unui fir de păr)
  • creşterea părului sub piele
  • cellulitis (infecţie care provoacă inflamarea severă a straturilor subcutanate ale pielii)

Cum să te protejezi cand optezi pentru epilatul inghinal?

Înainte de a-ţi face o programare la epilat inghinal, verifica mai întâi salonul la care te vei duce sau măcar alege un salon pe care ţi-l poate recomanda o prietenă.

Mai mult, asigură-te că persoana care se va ocupa de epilat inghinal este licenţiata în domeniu sau că a urmat cursuri speciale.

Alege ceară potrivită pentru epilat inghinal

Ceară rece este potrivită pentru epilatul inghinal pentru că ea se rezumă la eliminarea firelor de păr şi nu afectează atât de mult pielea.

Pe de altă parte, saloanele folosesc din ce în ce mai des metoda rapidă pentru epilatul inghinal: un aplicator care încălzeşte automat ceară (mai lipiciosă decât cea tradiţională) şi îndepărtează părul cu ajutorul benzilor. Deşi metodă este mai rapidă, este mult mai dureroasă şi riscul ca pielea să fie afectat este mult mai mare.

Poţi încerca o variantă mult mai prietenoasă cu pielea ta: produse de epilat pe bază de zahăr, lămâie, apă şi glicerina. Acestea sunt mai indicate pentru epilatul inghinal.

La ce să fii atentă când te epilezi inghinal?

În mod special, trebuie să ai grijă ca persoana care te va epila inghinal şi-a curăţat mâinile înainte de a începe procedura.

În mod normal, pentru epilarea inghinală cu ceară tradiţională ar trebui să fie utilizate spatule diferite pentru fiecare aplicare de ceară, dar este totuşi o variantă ideală. Asigură-te măcar că spatula pe care o foloseşte cosmeticianul nu a fost suprafolosită. De asemenea, cosmeticianul trebuie să încerce ceară înainte pe încheietura mâinii pentru a vedea dacă ceară are temperatură potrivită, impedicand arderea pielii.

Ce măsuri să iei după epilarea inghinală?

Foloseşte timp de câteva zile după epilarea inghinală o cremă anti-inflamatorie pe bază de hidrocortizon, glicerina sau aloe pentru a preveni inflamaţiile, dar şi posibilele infecţii. Dacă observi că ai zone inflamate, roşiatice, dacă ai o senzaţie de arsură, dacă pielea se descuamează sau ai febră trebuie să te prezinţi la doctor de urgenţă.

sursa: http://www.cosmopolitan.ro

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.