Fosta conducere a spitalului “Bagdasar-Arseni”, acuzată pentru posibile fapte de natură penală

Fosta conducere a spitalului “Bagdasar-Arseni”, acuzată pentru posibile fapte de natură penală

0

 spitalul "Bagdasar-Arseni" DNA a fost sesizat de către Guvern pentru posibile  fapte de natură penală, realizate în perioada în care la conducerea spitalului “Bagdasar-Arseni” s-a aflat Anca Buliman.

Conform raportului Corpului de control al premierului, ani de zile, conducerea spitalului “Bagdasar-Arseni” a favorizat anumite firme pentru a obţine contracte de servicii de consultanţă, de spălătorie şi curăţătorie, fără că acestea să aibă vreo legătură cu obiectul muncii sau să fie şi prestate. Mai mult, cei care au întocmit documentul acuză fostul director de conflict de interese.

Astfel, în iulie 2012, servicii de spălătorie şi curăţătorie au fost încredinţate de către spitalul “Bagdasar-Arseni”, pentru patru ani, firmelor Cridor Imobiliară şi Finiserv Global Consulting, ultima avându-l pe post de economist pe soţul Ancăi Buliman, direcorul de atunci al spitalului. În plus, raportul arată că firma se ocupa de activităţi de peisagistică, curăţenie exterioară şi întreţinere parcări şi că nu deţinea echipamente, maşini şi personal calificat pentru spălătorie-curăţătorie.

În Raport se mai arată că favorizate au fost şi firmele care au furnizat mobilierul, dispozitivele şi echipamentele medicale spitalului “Bagdasar-Arseni”.

Spre exemplu, pentru un cărucior resuscitare complet echipat, spitalul “Bagdasar-Arseni” a plătit un adaos ce a depăşit 2600%, pentru un bisturiu cu ultrasunete, un adaos de 700% iar o noptieră de spital a costat de patru ori mai mult faţă de preţul plătit producătorului extern.

Anca Buliman susţine că informaţiile apărute public sunt distorsionate şi că ele au fost date publicităţii pentru a o intimida, pentru a o împiedica să participe la concursul din aprilie pentru şefia spitalului “Bagdasar-Arseni”.

Reprezentanţii asociaţiilor spitalelor şi pacienţilor spun că umflarea preţurilor pentru echipamente şi atribuirea contractelor pe criterii de prietenie reprezintă o practică în spitale.

Raportul privind cercetarea în cazul spitalului “Bagdasar-Arseni” a fost trimis Direcţiei Anticorupţie şi Autorităţii de Integritate.

sursa: http://stiri.tvr.ro/

 

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.