Grevă în Sănătate: protestul medicilor, supărarea pacienţilor, la Timişoara

0

greva avertisment sanatateLa Spitalul Judeţean Timişoara cadrele medicale au intrat cu puţin timp în urmă în grevă de avertisment de două ore promisă de sindicatul Sanitas încă de sâmbătă.

Cadrele medicale au blocat ușile de la intrare, niciun pacient nu este lăsat să intre în instituție

Protestatarii grevei de avertisment au anunțat că 30% din cazurile de urgență vor fi tratate, referindu-se la bolnavii în stare critică.

Din cauza grevei de avertisment, pacienţii care au venit pentru tratamente sau internări în această dimineață la Spitalul Județean din Timişoara sunt ținuți la ușă, ceea ce-i face extrem de nemulțumiți. Unii se ceartă cu oamenii de ordine, alții se îmbluzesc.

O femeie în vârstă a reușit, cu insistență și putere, să treacă printre bodyguarzi, printre uși, zicând că are nevoie să-și schimbe pansamentul.

Veronica Roth, liderul sindical de la Spitalul Județean, a spus că medicii vor intra în grevă generală pe 28 noiembrie, dacă revendicările de astăzi nu le vor fi ascultate. Printre acestea, alocarea a cel puțin 6 % din PIB și cresterea salariilor medicilor rezidenți. Deși în spital lucrează 2.600 de aqngajați, dintre care peste 1.000 sunt membri de sindicat, doar 15 cadre medicale se află acum în holul spitalului ținând în mână pancarte pe care sunt scrise mesaje precum “Respectarea dreptului la sănătate” sau “Menținerea medicilor tineri în sistemul de sănătate românesc”.

sursa: http://www.pressalert.ro/

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.