Helicobacter pylori - cauze, simptome, tratament

Helicobacter pylori – cauze, simptome, tratament

1

Helicobacter pylori este o bacterie care se gaseste, de obicei, in stomacb si este responsabila de bolile cronice de gastrita si a ulcerului gastric.

De asemenea, este legata de dezvoltarea ulcerelor duodenale si a cancerului de stomac. Cu toate acestea, peste 80% dintre persoanele infectate cu bacteria Helicobacter pylori sunt asimptomatice.

Mai mult de 50% din populatia lumii este infectata cu bacteria Helicobacter pylori. Infectia este mai raspandita in tarile in curs de dezvoltare, iar incidenta este in scadere in tarile occidentale.

Cuprins:

  1. Generalitati
  2. Cauze
  3. Simptome
  4. Tratament

Helicobacter pylori – cauze

Alcoolul, stresul, anumite medicamente (acidul acetil salicilic si alte antiinflamatoare nesteroidiene) si infectia primara cu Helicobacter Pylori sunt cauzele principale pentru numeroase boli gastro-duodenale.

Helicobacter pylori – simptome

Pana la 85% dintre persoanele infectate cu Helicobacter pylori nu au semnalat simptome sau complicatii. Infectia acuta poate aparea ca o gastrita cu dureri abdominale (dureri de stomac) sau greata.

In cazul in care acest lucru se dezvolta in gastrita cronica, simptomele sunt:

  • dureri de stomac
  • greata
  • balonare
  • eructatii
  • varsaturi sau scaun negru scaun

Persoanele infectate cu Helicobacter pylori au un risc de 10 pana la 20% de a dezvolta ulcer si un risc de 1 pana la 2%, de a dobandi cancer la stomac.

Inflamatia antrului piloric este mai probabil sa conduca la ulcere duodenale, in timp ce inflamatia corpus (corpul stomacului), este mult mai probabil sa conduca la ulcere gastrice ulcere si carcinom.

Helicobacter pylori  – tratament

O data ce bacteria Helicobacter pylori este detectata la o persoana cu un ulcer peptic, procedura normala este de a eradica si de a permite ulcerului sa se vindece. Terapia standard de prima linie consta din inhibitori ai pompei de protoni, cum ar fi omeprazol si antibiotice (claritromicina si amoxicilina).

Variante ale terapiei triple au fost dezvoltate de-a lungul anilor, cum ar fi utilizarea unui alt inhibitor al pompei de protoni, la fel ca pantoprazol sau rabeprazol sau inlocuirea amoxicilinei cu metronidazol pentru cei care sunt alergici la penicilina.

Un numar tot mai mare de persoane infectate pot fi rezistente la antibiotice. Acest lucru duce la un esec al tratamentului initial si necesita strategii suplimentare de terapie sau alternative la antibiotice, cum ar fi o terapie care adauga bismut coloid, cum ar fi subsalicilatul de bismut.

Aceasta eradicare prin tratament clasic (triterapia cu antibiotice) nu este intotdeauna suficienta. Adaugarea unui tratament natural la tratamentul clasic va limita riscurile de recidiva. Studiile au aratat ca exista numeroase plante care au o actiune neta asupra Helicobacter pylori si diminueaza riscurile.

Share.

1 Comment

  1. Pingback: Retete sanatoase – supa crema de broccoli • VoxMedical | Viata si sanatate

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.