Hepatita virala C: simptome, cauze, tratament

Hepatita virala C: cauze, simptome, tratament (VIDEO)

2

Hepatita virala C este una dintre cele mai importante boli hepatice cronice mondiale. Virusul hepatic C este vinovat pentru aproximativ 20 la suta din hepatitele acute, 60-70 la suta din hepatitele cronice si aproape 30 la suta din ciroze si cancerelor hepatice.

Cuprins articol:

 1. Generalitati
 2. Cauze
 3. Simptome
 4. Tratament

Cauze hepatita virala C

Pacientii care au hepatita virala C, sunt aceeia care au trecut prin tratamente interventionale, chirurgicale, manevre terapeutice de diverse feluri, stomatologie, precum si la care au folosit serviciile de manichiura, pedichiura, manevre care puteau provoca sangerare.

Multă vreme nu s-a cercetat sângele transfuzat pentru virusul hepatitei C. Aceasta este o realitate a ultimilor 10-15 ani.

Inainte se fierbeau instrumentele medicale. In unitatile sanitare mici nu exista sterilizare prin autoclavare, se sterilizau fierbandu-se si se stie la ora actuala ca anumiti germeni nu sunt distrusi prin fierbere.

hepatita C

Simptome la hepatita virala C

De multe ori pacientul cu hepatita virala C vine in stadiu de boala cronica, iar uneori este gasita intamplator suferinta, in urma unor analize unde apar transaminazele mari.

Simptomele includ:

 • oboseala;
 • sensibilitate sau disconfort la nivelul hipocondrului drept (sub coastele din partea dreapta);
 • greata;
 • scaderea apetitului alimentar;
 • dureri musculare;
 • dureri articulare.
 • Cresterea ficatului in dimensiuni.

Tratament hepatita virala C

Există un numar destul de important de persoane contaminate cu virusul hepatitei C. În Timişoara există Serviciul de Gastroenerologie si Hepatologie, care se ocupa de problema hepatitelor virale C. Exista tratament pentru hepatita virala C, care este pus la dispozitia cazurilor selectate gratuit prin casa de asigurari de sanatate. Este un fel de investigatie medicala hepatica si se fac probe pentru depistarea marcherilor virali, virusul B si virusul C.

Share.

2 Comments

 1. Pingback: Hepatita C - constientizarea unui pericol tacut

 2. Pingback: Sarcina cu risc crescut – diagnosticare, monitorizare, solutii • VoxMedical | Viata si sanatate

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.