Întâlnire pacienţi cu diabet zaharat

0

diabetNeuropatia Diabetică Periferică, afectează aproximativ 50% din pacienții cu diabet zaharat de tip I. Nediagnosticată și netratată la timp aceasta poate duce la deformări ale picioarelor, ulcerații greu vindecabile și chiar la amputări. Rolul pacientului este determinant in prevenția și stoparea evoluției Neuropatiei Diabetice.

La inițiativa Societăţii de Neuropatie Diabetică – Neurodiab, a avut loc la Cluj-Napoca, pe data de 26 ianuarie 2013, prima întâlnire între consiliul director al Neurodiab și membrii Federaţiei Asociaţiilor Diabeticilor din România. Urmând această direcție, Societatea continuă seria manifestărilor pentru pacienți în orașele din țară unde activează asociații de pacienți cu diabet zaharat, pentru a facilita accesul acestora la informații de actualitate privind Neuropatia Diabetică. Seria conferintelor “Ce stim despre Neuropatia Diabetică” continuă cu manifestarea de la Cugir-Alba din data de 11 septembrie 2013, orele 16, la Casa de Cultura – sala mica. Evenimentul este structurat sub forma unei conferințe interactive de doua ore în cadrul căreia se dorește abordarea interdisciplinară a Neuropatiei Diabetice, Neuropatia Diabetică din punctul de vedere al neurologului- lector dr. Liiana Prodan – medic specialist Neurologie , Neuropatia Diabetică din punctul de vedere al diabetologului- lector dr. Marcela Rus – medic specialist Diabet Nutriție și Boli Metabolice.

Participanții vor putea interactiona cu specialiștii prezenți pentru găsirea celor mai bune modalități de educație pentru prevenirea și managementul eficient al neuropatiei diabetice. În finalul evenimentului se vor efectua testări gratuite.

Pentru Alba Iulia transport gratuit pe baza de inscriere la tel. 0743.999.333

Intrarea liberă.
Partener oficial Primaria Cugir
Sponsor Worwag Pharma.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.