Introducerea vaccinarii pneumococice pentru intreaga cohorta de nou-nascuti in T4 2013

Introducerea vaccinarii pneumococice pentru intreaga cohorta de nou-nascuti in T4 2013

0
1603_articolMinistrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a participat în data de 4 iulie 2013 la dezbaterea „Introducerea vaccinării pneumococice pentru întreaga cohortă de nou-născuţi în T4 2013”, organizată de Coaliţia pentru o Nouă Prevenţie 2013.

Ministrul Eugen Nicolăescu a punctat faptul că prevenţia reprezintă obiectivul principal al Ministerului Sănătăţii, de aceea a cerut încă o dată sprijinul partenerilor pentru a informa populaţia cu privire la importanţa vaccinării copiilor.

“Ministerul Sănătăţii pregăteşte procedura de licitaţie pentru achiziţionarea vaccinului pneumococic. Ne aflăm în faza de elaborare a caietelor de sarcini şi intenţionăm demararea procedurii la începutul lunii august, astfel încât în lunile noiembrie-decembrie să avem vaccinul necesar începerii vaccinării gratuite a copiilor în vârstă de până la 2 ani în cadrul programului naţional de imunizare”, a declarat ministrul Eugen Nicolăescu.
În timpul discuţiilor ministrul Sănătăţii a declarat că MS lucrează la elaborarea unei legi speciale privind prevenţia, astfel încât toate guvernele care vor urma să fie obligate să respecte şi să adopte măsuri de prevenţie.

„Ne dorim să aşezăm prevenţia la loc de cinste. Vreau sa transmitem părinţilor că avem grijă de sănătatea copiilor lor. Pentru copil, imunizarea, cât şi formarea unui stil de viaţă sănătos, trebuie încurajate atât în familie, cât şi în şcoală şi comunitate.”

De asemenea, ministrul Sănătăţii a adăugat că o importanţă deosebită o reprezintă campania de informare cu privire la necesitatea şi riscurile lipsei vaccinarii.

“Trebuie să transmitem un mesaj corect părinţilor cu privire la bolile care pot fi prevenite prin vaccinare, un mesaj medicilor de familie care trebuie să explice importanţa prevenţiei şi a vaccinării şi un mesaj colegilor din Parlament de susţinere a demersurilor legislative ale ministerului”, a mai spus ministrul Eugen Nicolăescu.
În final, ministrul Sănătăţii a mulţumit Coaliţiei pentru o Nouă Prevenţie 2013 şi doamnei Andreea Marin pentru implicarea şi susţinerea acţiunilor de prevenţie iniţiate de Ministerul Sănătăţii şi societatea civilă.

 

 

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.