Laborator performant de testare COVID-19 inaugurat la Spitalul Judetean de Urgenta din Timisoara

Laborator performant de testare COVID-19 inaugurat la Spitalul Judetean de Urgenta din Timisoara (VIDEO)

2
In cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență ,,Pius Brînzeu” din a fost inaugurat cel nou Laborator de testare COVID-19 cu ajutorul aparatului RT-PCR.

“Din bugetul Consiliului Judetean suntem cu o suma de aproximativ 12 milioane de lei pentru ceea ce inseamna lupta impotriva coronavirusului. Pe langa ceea ce inseamna reabilitarea acestui laborator venim si cu sprijinul de achizitionare a chiturilor de testare pentru ca consider ca este foarte important sa testam cat mai multa populatie fie ca discutam de cei implicati in mod direct in prima linie, fie ca discutam de populatia care doreste sa se testeze din propria initiativa pentru ca vor sa faca anumite deplasari.”, a declarat   , Călin Dobra.
COVID
Noul laboratorul dispune de o linie completă de extracție automată și manuală a acizilor nucleici precum și amplificarea materialului genetic viral în scopul detectării virusului SARS-CoV-2.  Aparatura a costat 500 000 de Ron fiind achiziționată în totalitate din fondurile Ministerul Sănătății. În plus, laboratorul dispune și de o linie completă dată în comodat de către Direcția Sanitar Veterinară Timiș în parteneriat cu Spitalul Clinic Județean de Urgență ,,Pius Brînzeu” din Timișoara.
COVID
“Avem acum in cadrul Spitalului Clinic de Urgenta Pius Branzeu din Timisoara doua linii manuale si automate de extractie PCR pentru detectia cu SARS-COV2. Avantajul este numarul de teste care poate fi efectuat, avem acum o capacitate de 500 de teste pe zi care poate fi marita, intradevar. Avantajele sunt ca lucrul pe aceasta aparatura este mai rapid este mai usor pentru personal. Noi suntem pregatiti acum avand aceasta capacitate de 500 de testari pe zi. Va dati seama ca in 10 zile putem face 5000 de teste pentru ca lucram 24 din 24 si 7 zile din 7.”, a  declarat As. Univ. Dr Raul Pătrașcu, managerul SCJUPBT.
COVID
Capacitatea de testare a noului laborator este de 500 de probe pe zi cu ajutorul a 8 cadre medicale care vor putea lucra 24 de ore din 24.
Testele pentru determinarea infecției cu Coronavirus vor fi efectuate pacienților care se încadrează în criteriile de testare și definiția de caz actualizată precum și personalului medical.
După epidemia COVID-19, aparatura existentă va putea fi folosită și pentru detecția altor tipuri de viruși (virusul HIV, virusul hepatic, sau altele).
Share.

2 Comments

  1. Pingback: Laborator performant de testare COVID-19 inaugurat la Spitalul Judetean de Urgenta din Timisoara (VIDEO) • VoxMedical | Viata si sanatate

  2. Pingback: Șansa in plus de vindecare pentru pacienții infectați cu noul coronavirus – VIDEO • VoxMedical | Viata si sanatate

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.