Lista medicilor inscrisi in cea de-a doua specialitate, cu taxa, sesiunea mai 2012

0

1299_articolMedicii, medicii dentişti şi farmaciştii admişi la programul de pregătire în cea de a doua specialitate, în regim cu taxa, vor începe pregătirea pe data de 01.06.2012, cu stagiul de bază.

Medicii, medicii dentişti şi farmaciştii care au ales Centrul Universitar Bucureşti pentru pregătire, se vor prezenta la sediul Ministerului Sănătăţii din stradă George Vraca nr. 9, începând cu data de 06.06.2012, pentru a primi carnet şi adresa de stagiu.

Desfăşurat în regim cu taxa, programul de pregătire are aceeaşi calitate a pregătirii de specialitate ca şi programul de rezidenţiat în specialitatea respectivă.

Potrivit metodologiei, stagiile de pregătire efectuate în prima specialitate, similare ca durata şi conţinut, care se regăsesc în curriculum-ul de pregătire al celei de a doua specialităţi, se echivalează, iar echivalarea este făcută de către instituţiile de învăţământ superior medical care organizează rezidenţiat.

Ministerul Sănătăţii a suplimentat numărul de locuri pentru înscrierea în programul de pregătire în cea de-a doua specialitate, regim cu taxa. Astfel, faţă de lista iniţială, pentru sesiunea din luna mai 2012, la Bucureşti au fost două locuri în plus pentru Ortodonţie şi Ortopedie Dento-Faciala, în timp ce la Iaşi, s-a suplimentat cu un loc programul de pregătire în specialitatea Chirurgie Orală şi Maxilo-Faciala.

În Cluj Napoca, au existat trei locuri în plus în specialitatea Endocrinologie. De asemenea, tot în centrul universitar clujean, a existat un loc în plus pe Chirurgie Vasculară. În schimb, Ministerul Sănătăţii a suplimentat cu un loc specialitatea Medicina Muncii la Sibiu.

Lista candidaţilor pe centre universitare o puteţi vedea AICI.

Sursa: ms.ro

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.