Medic trimis în judecată, pentru că ar fi făcut chiuretaj unei femei care nu era însărcinată

Medic trimis în judecată, pentru că ar fi făcut chiuretaj unei femei care nu era însărcinată

0

297_articolMedicul Mariana Butnaru, de la Maternitatea “Cuza Vodă”, din Iaşi este acuzată de procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi că ar fi făcut chiuretaj unei femei, deşi aceasta nu era însărcinată. Conform rechizitoriului, evenimentul s-a produs în decembrie 2007, iar medicul Mariana Butnaru a diagnosticat-o cu “sarcină în luna a doua, avort în evoluţie şi hemoragie”. După intervenţia chirurgicală, pacienta a plecat acasă şi s-a întors la spital, deoarece se simţea rău.  Femeia a  fost din nou operată, ulterior stabilindu-se că pacienta a suferit, ca urmare a chiuretajului, o perforaţie uterină.

Mariana Butnaru este judecată acum pentru neglijenţă în serviciu, deoarece, conform procurorilor, aceasta ar fi acţionat superficial.

Medicul Mariana Butnaru şi-a recunoscut parţial vina. Ea a susţinut  în faţa procurorilor că perforaţia uterină a fost “un accident, care nu putea fi prevăzut”, dar a recunoscut că a stabilit diagnosticul de sarcină fără a realiza  ecografie.

Directorul maternităţii “Cuza Vodă” din Iaşi, Mircea Onofriescu, declară că nu înţelege de ce procurorii au deschis acest caz, după ce medicul a achitat deja despăgubiri pacientei respective, în valoare de 100 de mii de lei.

Sursa: Televiziunea Medicală

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.