Medicii – pregatirea in a doua specialitate. Iata listele

0

Vor incepe pregatirea in 2 decembrie! Iata lista cu medicii, dentistii si farmacistii inscrisi la a doua specialitate si care au dosare complete!

A doua specialitate – cand si de unde se pot obtine carnetul si adresa de prim stagiu

Ministerul Sanatatii face publica lista cu medicii, medicii dentisti si farmacistii inscrisi la programul de pregatire in a doua specialitate, sesiunea octombrie 2015 – sunt 190 de nume. Acestia vor incepe pregatirea in a doua zi a lunii decembrie, cu stagiul de baza.

Medicii si medicii dentisti care au optat ca pregatire in a doua specialitate, in regim cu taxa, pentru Centrul Universitar Bucuresti, se vor putea prezenta in vederea obtinerii documentelor necesare inceperii programului de pregatire (carnet si adresa de prim stagiu), la Compartimentul de management al pregatirii medicilor, medicilor dentisti si farmacistilor prin rezidentiat si a doua specialitate din cadrul Ministerului Sanatatii, Strada George Vraca nr. 9, sectorul 1, municipiul Bucuresti, in perioada 2 – 7 decembie 2015.

Cei care, din diferite motive – concediu medical, concediu de odihna – nu se vor putea prezenta in acest interval, au la dispozitie data de 14 decembrie 2015.

Ce se intampla cu medicii ale caror dosare sunt incomplete? Iata aici lista lor – sunt 12 nume!

Acestia vor avea posibilitatea ca, in decurs de 14 zile calendaristice, sa-si completeze dosarele ( au la dispozitie un numar de fax0212551574 sau le pot trimite prin posta). Daca nu isi vor completa dosarele nici in aceasta perioada, dosarele respective vor fi respinse. Daca isi vor completa dosarele de inscriere in termenul cerut de Ministerul Sanatatii, vor incepe pregatirea incepand cu luna ianuarie a anului viitor.

Programul de pregatire in cea de a doua specialitate in regim cu taxa, se efectueaza cu frecventa si asigura acelasi nivel si aceeasi calitate a pregatirii de specialitate ca si programul de rezidentiat in specialitatea respectiva. Stagiile de pregatire efectuate in prima specialitate, similare ca durata si continut, care se regasesc in curriculum-ul de pregatire al celei de a doua specialitati, se echivaleaza. Iata aici intreaga metodologie.

Cuantumul taxei anuale pentru efectuarea stagiului de pregatire in a doua specialitate de catre posesorii certificatului de specialist difera in functie de specialitate: de pilda, alergologie si imunologie clinica – 6.450 lei, chirurgie cardiovasculara sau urologie – 8.600 lei, vezi sumele pentru toate specialitatile!

Share.

Leave A Reply