Micutii pacienti din spitalele de copii se pregatesc de Paste

0

474_articolSub îndrumarea clovnilor CliniClowns, copiii îşi exersează îndemânarea şi-şi folosesc imaginaţia în încondeierea ouălor de Paşte.

Pentru copiii internaţi la Institutul Oncologic “Prof. Dr. Al. Trestioreanu” (Spitalul Fundeni), începe o perioadă deosebită. Alături de clovnii CliniClowns şi reprezentanţii Fundaţiei UTI, aceştia încondeiază ouă pentru familiile lor uitând pentru cateva ore de suferinţa provocată de afecţiuni şi tratamente.

Este minunat să vezi că imaginaţia copiilor lucrează în mod constructiv chiar şi într-un salon de spital. CliniClowns România îşi dedică activitatea acestora, încercând prin tot felul de acţiuni tematice să-i scoată din starea în care se află, să-i motiveze să meargă mai departe şi să privească cu seninătate spre însănătoşire” a declarat Ruxandra Martin, Marketing & PR Manager al Fundaţiei CliniClowns România.

Workshop-urile dedicate Sărbătorilor Pascale au fost posibile cu ajutorului Fundaţiei UTI şi vor continua până pe data de  17 Aprlie 2011 şi în celelalte spitale în care activează clovnii CliniClowns România: Grigore Alexandrescu, Marie Curie (Budimex), Institutul pentru Ocrotirea Mamei şi Copilului “Alfred Rusescu” (IOMC), Institutul Oncologic “Prof. Dr. Al. Trestioreanu” şi Spitalul Clinic de Copii din Braşov.

Acţiunile dezvoltate alături de Fundaţia CliniClowns reprezintă ocazii deosebite pentru noi de a-i ajuta pe micuţi să zâmbească. Ne bucurăm că ne putem uni forţele pentru o cauză nobilă, aceea de a schimba atmosfera tristă a saloanelor de spital, de a oferi speranţe părinţilor şi a alunga suferinţa copiilor. Sărbătorile Pascale trebuie să ne aducă linişte în suflet, lumina pe chipuri şi să ne facă pe toţi mai buni ” a declarat Lucia Urdăreanu,Vicepreşedinte al Fundaţiei UTI.

             CliniClowns România este o organizaţie non-profit, prezentă în România din anul 1995, al cărei scop este îmbunătăţirea vieţii copiilor spitalizaţi. CliniClowns îşi trimite periodic echipa de clovni profesionişti în spitale pentru a vizita copiii bolnavi, pentru a le aduce zâmbetul pe chipuri şi pentru a îmbunătăţi starea psihică a micilor pacienţi. Pe lângă sesiunile săptămânale, CliniClowns România dezvoltă şi acţiuni tematice, cum ar fi Serbarea Bradului – de Crăciun, organizată în 2010, Workshop “Mărţişor cu suflet şi zâmbet de copil”, Workshop “Incondeierea Ouălor” organizat cu ocazia Sfintelor Sărbători de Paşte, etc.

In luna iunie a acestui an, CliniClowns îşi începe activitatea în spitalul de copii din Timişoara. Incepând cu luna februarie, Fundaţia CliniClowns a început Campania 2%. Astfel, toate fondurile obţinute din redirecţionarea celor 2% din impozitul pe venitul realizat în anul 2010 vor ajuta la extinderea şi susţinerea activităţii în cele mai mari oraşe ale ţării.

Grupul de firme UTI a dezvoltat de-a lungul timpului numeroase acţiuni de responsabilitate socială şi de ajutorare a persoanelor aflate în impas, de la suport material şi în obiecte pentru copiii din mediul rural, la donare de materiale de construcţii şi bani pentru sinistraţii inundaţiilor. Fundaţia UTI s-a născut din dorinţa de a fi cât mai aproape de cei care au nevoie de ajutor, de a ne implica în cât mai multe proiecte culturale, sociale, educative, de a sprijini oamenii care formeazã familia UTI.

Sursa: Televiziunea Medicala

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.