Mit sau adevar: dulciurile provoaca diabet?

Mit sau adevar: dulciurile provoaca diabet?

1

Se spune ca daca mananci prea multe dulciuri faci diabet. Sa vedem ce legatura este intre diabet si dulciuri si daca, intr-adevar dulciurile provoaca diabet.

Cea mai intalnita forma de diabet este diabetul de tip 2

Diabetul cel mai des intalnit este diabetul de tip 2 sau insulino-rezistent si care se intalneste in 90 la suta din cazuri, iar pacientul este nevoit sa urmeze o dieta specifica, pe viata.

Diabetul de tip 1 se intalneste in doar 10 la suta din cazuri si se caracterizeaza prin scaderea majora a secretiei de insulina a organismului, aceasta fiind tratata cu aport constant de insulina pe toata durata vietii pacientului.

Cresterea insulinei in organism scade glicemia din organism.

Diabetul de tip 2 se manifesta printr-un nivel crescut de glucoza in sange.

Astfel, cu cat mancam mai multe dulciuri, cu atat se descarca mai multa insulina, care are ca obiectiv scaderea glucozei din sange si nu mai apare simptomul de glicemie crescuta, ca si cel din diabet.

Ce se intampla daca mancam prea multe dulciuri?

Daca mancam prea multe dulciuri, cel mai probabil sa se intample este sa ne ingrasam.

Obezitatea determina rezistenta la insulina, ceea ce inseamna ca daca mancam dulciuri, va creste nivelul de glucoza din sange, organismul produce mai multa insulina ca sa coboare aceasta glicemie, dar insulina este ineficienta si prin urmare glicemia nu coboara ci ajunge la peste 110 mg ceea ce arata ca persoana sufera de diabet.

Concluzia este ca nu glucoza in  sine, ci obezitatea provoaca diabet, astfel putem spune ca dulciurile in exces pot duce la diabet.

Share.

1 Comment

  1. Pingback: Mit sau adevar: dulciurile provoaca diabet? | Neclintit.com

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.