Mit sau adevar: Petele albe de pe unghii - lipsa de calciu?

Mit sau adevar: Petele albe de pe unghii – lipsa de calciu?

1

Credinta populara potrivit careia petele albe de pe unghii sunt cauzate de deficitul de calciu si ca problema poate fi rezolvata prin cresterea aportului de minerale este gresita, da asigurari medicul german Ulrike Junius-Walker, subliniind ca unghia este formata din calciu numai intr-un procent de 0,2 la suta, scrie agentia DPA.

Medicul de la Institutul de Medicina Generala de la Medizinische Hochschule Hannover a precizat ca unghia in intregul ei este alcatuita din 100 pana la 150 de straturi subtiri. Se crede ca traumatismele minore cum sunt o lovitura sau leziuni usoare pot cauza modificari de culoare, ca urmare a formarii unor pungi mici de aer in structura unghiei, scrie DPA.

Exista cazuri in care lipsa calciului este un factor dar acestea sunt foarte rare. Intr-un studiu de caz din 2004 a fost descoperit un pacient cu deficit sever de calciu care prezenta benzi orizontale albe pe unghii. Prin administrarea de calciu, benzile albe de pe unghii au disparut.

Cu toate acestea, in cazul in care o persoana nu este grav subnutrita si are pe unghii mai degraba pete decat benzi albe, aceste pete nu au nimic de-a face cu deficitul de calciu, a subliniat Junius-Walker, citat de DPA.

sursa

Share.

1 Comment

  1. Pingback: Ce ne transmite organismul cand avem pofte alimentare? • VoxMedical | Viata si sanatate

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.