Oficial astăzi au fost înregistrate 16 noi cazuri de coronavirus. Numărul total al cazurilor de coronavirus a urcat la 139

1

Numărul cazurilor de coronavirus în România a ajuns duminică la 139. Totodată autoritățile anunță că informațiile despre cazurile noi vor fi comunicate doar în buletinele informative (2/zi), unul la ora 10:00, altul la ora 18:00, începând de luni.

Update ora 17:  Grupul de comunicare strategic anunță oficial că duminică au fost înregistrate 16 noi cazuri de coronavirus, după cum urmează 4 cazuri în București, 4 în Arad, 3 în Brașov, 2 în Brăila și câte 1 caz în Constanța, Teleorman și Iași.

Comunicatul oficial al Grupului de Comunicare Strategică

„Astăzi au fost confirmate 16 cazuri noi, după cum urmează: 4 cazuri în București, 4 în Arad, 3 în Brașov, 2 în Brăila și câte 1 caz în Constanța, Teleorman și Iași.

Toate persoanele nou confirmate pozitiv la COVID-19 sunt fie contacți ale unor cazuri pozitive, fie persoane aflate în carantină. Cele 16 persoane au vârsta cuprinsă între 5 ani și 71 de ani.

Persoanele infectate cu COVID-19 (coronavirus) sunt internate în spitale din București, Iași, Cluj-Napoca, Timișoara, Craiova și Constanța și se află sub supraveghere medicală permanentă. Starea de sănătate generală a pacienților este bună, cu excepția bărbatului internat la spitalul Victor Babeș, care a prezentat complicații, dar a cărui stare este ameliorată”.

Update ora 16:15: Televiziunile de știri anunță de mai multe ore că duminică au fost înregistrate opt noi cazuri de coronavirus. Informația a fost furnizată de secretarul de stat Nelu Tătaru, dar nu a fost confirmată încă de Grupul de Comunicare Strategică.

Grupul de Comunicare Strategică anunță că un nou bilanț oficial privind cazurile de coronavirus din România va fi publicat în jurul ora 17.

Măsuri deja adoptate care fac parte din Scenariul 3, înainte de a se intra efectiv în Scenariul 3:

 • Măsuri de distanțare socială, limitarea contactului dintre persoane.
 • Limitarea activităților colective.
 • Punerea în aplicare a planului de pregătire pentru pandemie
 • Raportarea călătoriilor (ex: istoricul călătoriilor simplificat)
 • Implementare de puncte medicale avansate în cadrul unităților sanitare.

La nivelul CNSSU urmează să fie reanalizat planul de măsuri, în sensul înăspririi unor măsuri deja luate și/sau completarea acestora cu alte tipuri de măsuri necesare combaterii răspândirii noului coronavirus(COVID-19)

O hotărâre a Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență, adoptată în 4 martie, arată că există 4 scenarii de lucru, fiecare cu măsuri specifice, conform G4Media. Peste 100 de cazuri, România ar intra în scenariul 3, care presupune următoarele măsuri, după cum a anunțat Read Arafat într-o declarație de presă:

 • extinderi ale numărului de paturi din spitale pentru coronavirus
 • Se pregătesc spitalele – suport pentru a prelua cazurile de la spitalele de boli infecțioase
 • vor fi aduși medici de acasă pentru ore suplimentare
 • spitalele vor funcționa după un alt program
 • amânarea intervențiilor chirurgicale care nu sunt urgente pentru a păstra paturile ATI pentru bolnavii de coronavirus
 • triaje în spitale

sursa: biziday.ro

Siteuri oficiale:

http://www.ms.ro/

https://www.mai.gov.ro/precizare-din-partea-grupului-de-comunicare-strategica/

http://www.dsu.mai.gov.ro/

Share.

1 Comment

 1. Pingback: Oficial astăzi au fost înregistrate 16 noi cazuri de coronavirus. Numărul total al cazurilor de coronavirus a urcat la 139 • VoxMedical | Viata si sanatate

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.