Parteneriat pentru sustinerea interventiilor de urgenta

0

945_articolParteneriatul dintre Fundaţia pentru SMURD, Inspectoratul General de Aviaţie şi Rompetrol, pentru susţinerea intervenţiilor de urgenţă pe cale aeriană va continua şi în 2012. Parteneriatul constă în asigurarea de combustibil Jet A1 pentru operarea celor trei elicoptere din Bucureşti, Târgu Mureş şi Arad.

Dr. Raed Arafat, preşedintele Fundaţiei pentru SMURD, a declarat,  într-o conferinţă de presă, că este al treilea an de parteneriat, amintind că Ministerul Sănătăţii a făcut o achiziţie pentru şase elicoptere, primul sosind la sfârşitul anului trecut care este în funcţiune. Deasemenea, alte două elicoptere vor fi achiziţionate anul acesta în cadrul acordului-cadru.

‘Activitatea aeriană de salvare a fost foarte mult utilizată în ultimul timp şi la bună desfăşurare a acesteia a contribuit şi Ministerul Apărării’, a punctat dr. Raed Arafat.

El a menţionat, de asemenea, că este în curs de achiziţionare un avion, banii fiind strânşi din colectarea procentului de 2% din impozitul pe venit direcţionat spre Fundaţia SMURD.

‘Este posibil ca acest avion să fie achiziţionat până la sfârşitul acestui an. Un astfel de avion este necesar pentru transportul la mari distanţe şi în condiţii meteo în care elicopterele nu pot zbura’, a explicat dr. Arafat.

‘Acest parteneriat strategic demarat în 2010 presupune acoperirea consumului de combustibil pentru elicopterele utilizate de SMURD, facilitând astfel intervenţiile medicale aeriene de salvare de vieţi omeneşti. Implicarea noastră constantă în susţinerea sectorului medical din România, prin dotarea şi reabilitarea unor unităţi medicale sau donaţii de carburant în scopul dezvoltării unor servicii, reprezintă un gest firesc pentru o companie permanent preocupată de îmbunătăţirea aspectelor sociale specifice comunităţilor în care îşi desfăşoară operaţiunile’, a afirmat, la rândul său, Gavit Kurkimov, vicepreşedinte Divizia Dezvoltare-Afaceri a Grupului Rompetrol.

Începând din 2008, SMURD a efectuat intervenţii aeriene de urgenţă la nivel naţional, contribuind astfel la transportarea şi salvarea unui număr de 3.000 de persoane rănite.

Anul trecut, în cadrul celor trei puncte de operare aeromedicală beneficiare ale sponsorizării acordate de Grupul Rompetrol au fost efectuate 978 de intervenţii, însumând 1.569 ore de zbor, în creştere comparativ cu 2010 când au fost efectuate 835 de intervenţii (1.315 ore de zbor).

‘Prin intermediul acestui solid parteneriat ce continuă în anul 2012 alături de compania Rompetrol şi Fundaţia pentru SMURD, Inspectoratul General de Aviaţie, în calitate de operator al misiunilor aeromedicale SMURD, îşi desfăşoară lupta de fiecare zi cu secundele şi reuşeşte să finalizeze cu succes operaţiunile de salvare de vieţi omeneşti’, a subliniat generalul Dorel Grădinaru de la Inspectoratul General al Aviaţiei.

Grupul Rompetrol se implică în proiecte de responsabilitate socială prin platforma ‘Energia vine din suflet’.

Sursa: Televiziunea Medicala

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.