Prelevare de organe

0

809_articolAzi noapte, în jurul orei 3.00 – 3.30 va avea loc o nouă prelevare de organe efectuată de către specialiştii din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Timişoara şi specialişti din Bucureşti, Cluj şi Târgu-Mureş.

Este cea de-a 19-a prelevare de organe realizată în acest an în cadrul unităţii noastre sanitare, donatorul fiind un tânăr în vârstă de 18 ani, din judeţul Arad care a suferit un accident rutier sâmbătă noaptea. Pacientului i s-a pus diagnostic de traumatism cranio cerebral fiind transportat la SCJUT. Imediat cum a ajuns la spital, tânărul a fost supus unei intervenţii chirurgicale, însă starea sa a fost gravă, în această dimineaţă fiind declarat în moarte cerebrală de către medicii de la Clinica de Anestezie Terapie Intensivă.

Familia tânărului şi-a data acordul pentru prelevarea mai multor organe: – cord, ficat, rinichi, piele, oase şi tendoane. În jurul orei 8 – 8.30 cordul tanarului va fi preluat de medicii din Târgu-Mureş, urmând ca apoi să fie preluate şi celelalte organe.

Ficatul, pielea, oasele şi tendoanele vor fi preluate de medicii din Bucureşti, iar rinichii de cei din Cluj.

comunicat de presa

Sursa: Televiziunea Medicala

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.