O noua prelevare de organe, de la o pacienta in varsta de 20 de ani

2

La Spitalul Clinic Judetean de Urgenta ,,Pius Brinzeu„ din Timisoara a avut loc o noua prelevare de organe, de la o pacienta in varsta de 20 de ani care a suferit o ruptura de anevrism cerebral.

Pacienta s-a internat in unitatea sanitara vineri, 04-08-2017. Medicii spitalului Clinic Judetean de Urgenta Timisoara au depus toate eforturile pentru a salva pacienta, insa din nefericire, luni, 07-08-2017, s-a declarat moartea cerebrala a acesteia.

Cu consimtamantul familiei, trei echipe multidisciplinare de medici din Cluj, Bucuresti si Viena au intervenit la prelevarea rinichilor, plamanilor si a ficatului.

A doua prelevare de organe din acest a din cadrul Spitalului de Urgenta Timisoara

Echipa de prelevare din Cluj, condusa de Dr. Dan Pop, a preluat rinichii, echipa din Bucuresti condusa de Dr. Sorin Ianceu a preluat ficatul, iar echipa de medici de la clinica AKH din Viena a preluat plamanii, pentru pacientii care au nevoie de transplant.

Marius Craina

“A avut loc cea de-a doua prelevare de organe din cursul anului 2017. Din pacate este vorba despre o pacienta de 20 de ani care a fost internata in Spitalul Judetean din Timisoara. Cu toate eforturile depuse si cu toata competenta dovedita de colegii care s-au ocupat de aceasta pacienta, din pacate a fost declarata moarte cerebrala, a fost anuntata familia si au inceput demersurile oficiale si aprobarile pentru transplantul de organe. Familia a fost de acord sa salveze alte vieti. Astfel, o echipa formata din specialisti din Bucuresti, Cluj si Spitalul AKH din Viena au sosit in Timisoara pentru a efectua prelevarea organelor. Acestea vor fi transplantate la spitale din Cluj, Bucuresti, respectiv Clinica AKH din Viena.”, a declarat dr. Marius Craina, managerul Spitalului Judetean din Timisoara.

Prelevarea de organe de ieri, 08.08.2017, a avut loc prin coordonarea de catre Agentia Nationala de transplant din Romania, in colaborare cu Agentia Europeana de trasplant.

Interventia de ieri este a 2-a de acest fel, efectuata in cadrul SCJUT de la inceputul anului si pana in prezent.

Share.