Premiera medicala: scolioza dubla operat neurochirurgical si ortopedic

Premiera medicala: scolioza dubla operat neurochirurgical si ortopedic

1

Un caz rar de scolioza dubla a fost operat neurochirurgical si ortopedic la Spitalul Monza din Capitala.

Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES, o echipa de medici a spitalului a realizat, in premiera, in Romania, tratamentul hibrid — ortopedic si neurochirurgical — al unei paciente de 14 ani cu scolioza dubla toraco-lombara si maduva atasata prin lipom sacrat.

Operatia a fost realizata de catre o echipa mixta ortopedica si neurochirurgicala formata din Alexandru Thiery — medic primar ortopedie pediatrica, Mihai Magurean — medic primar ortopedie-traumatologie, Sergiu Stoica — medic primar neurochirurgie, Mihai Craciun — medic specialist neurochirurgie si Anca Visan — medic primar anestezie-terapie intensiva.

Particularitatea acestui caz a constat in asocierea malformatiei maduvei (lipomul sacrat) care atasa maduva de peretii canalului spinal, crescand astfel riscul de paralizie in momentul manevrelor de corectie a scoliozei, se arata in comunicat.

Pentru a scadea cat mai mult acest risc, s-a stabilit ca intai sa fie eliberata maduva prin excizia lipomului si apoi sa se opereze scolioza — totul in cadrul unei singure sedinte operatorii, informeaza sursa citata.

sursa

Share.

1 Comment

  1. Pingback: Premiera medicala! Ce i-au facut medicii unui coleg | Asociatia Medicilor de Familie Mures

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.