Primul spital de Oncologie si Radioterapie Pediatrica din Romania

1

Asociatia Daruieste Viata este primul ONG care a reusit sa stranga bani pentru a incepe lucrarile pentru construirea primului spital de Oncologie si Radioterapie Pediatrica din Romania.

Este pentru prima data cand, in Romania, un ONG construieste un spital de la zero, exclusiv din donatii si sponsorizari.

1 din 2 copii bolnavi de cancer moare

In Europa 80% dintre copiii bolnavi de cancer traiesc, in timp ce in Romania, 1 din 2 copii moare.

Statul roman nu a construit niciun spital din domeniul oncologiei pediatrice in ultimii 50 de ani. Asociatia Daruieste Viata si-a asumat misiunea de a ridica PRIMUL SPITAL de Oncologie si Radioterapie pentru copiii diagnosticati cu cancer din Romania.

Asociatia Daruieste Viata a strans aproape jumatate din suma

Cu o investitie estimata la 8.000.000 de euro si o campanie de strangere de fonduri pornita din anul 2015, Asociatia Daruieste Viata a strans aproape jumatate din suma, a obtinut avizele si a dat startul lucrarilor efective, in curtea Spitalului „Marie Curie” din Bucuresti.

Cladirea va avea 8000 mp, desfasurati pe subsol, parter si trei etaje pentru oncologie si radioterapie, care vor fi complet utilate si mobilate. Vor fi 52 de paturi in sectia de oncologie pentru internare continua, 10 paturi pentru sectia de chirurgie oncologica, 25 paturi in departamentul ambulator, 10 camere sterile si un compartiment pentru radioterapie.

De asemenea, spitalul va avea si sali pentru activitati educationale si recreere, biblioteca si cinema, iar parintii vor avea paturi langa paturile copiilor, pentru a putea sta cu ei in spital.

Inca patru milioane de euro pentru finalizarea constructiei

Pentru ca mai este nevoie de inca patru milioane de euro pentru finalizarea constructiei, reprezentantii asociatiei apeleaza la firmele care pot redirectiona, catre ONG, 20% din impozitul pe profit.

“Orice redirectionare de pana la 20% din impozitul pe profit la finalul lui 2017 conteaza enorm pentru realizarea acestui proiect la care muncim de doi ani. Doar prin implicare directa putem sa facem ceva in Romania, unde sistemul medical este la pamant. 1 din 2 copii bolnavi de cancer moare, in timp ce in Europa 80% dintre ei traiesc. Va cerem ajutorul sa salvam un spital de Codul Fiscal! Fara donatiile companiilor, constructia si darea in folosinta a acestui spital vor intarzia pe termen nedefinit”, a precizat, presedintele Asociatiei Daruieste Viata, Carmen Uscatu.

 

Share.