Rezidentiat 2016: Ministrul Sanatatii a discutat cu tinerii medici

Rezidentiat 2016: Ministrul Sanatatii a discutat cu tinerii medici despre organizarea examenului de rezidentiat din 2016

0

Patriciu ACHIMAS CADARIU, ministrul Sanatatii s-a intalnit in aceasta dimineata cu reprezentantii Federatiei Asociatiilor Studentilor la Medicina din Romania.

Ministrul Sanatatii a discutat cu tinerii medici despre modul in care va fi organizat, in toamna acestui an, concursul de intrare in Rezidentiat pe post si loc in domeniile medicina, medicina dentara si farmacie.

Reprezentantii studentilor au cerut ca, anul acesta, concursul de Rezidentiat sa fie la fel ca in anii trecuti

In acest context, reprezentantii studentilor au cerut conducerii MS ca, anul acesta, concursul sa fie organizat la fel ca in anii trecuti, decentralizat, in cele 6 centre universitare cu traditie: Bucuresti, Cluj-Napoca, Craiova, Iasi, Targu Mures si Timisoara.

De asemenea, studentii au mai solicitat subiecte unice in toate cele 6 centre, iar Comisia de elaborare a acestora sa fie stabilita la nivel national si alcatuita din membrii celor 6 universitati. Subiectele vor fi elaborate din Compendiul nou aprobat.

S-a mai convenit ca tematica de concurs sa fie comunicata de catre Ministerul Sanatatii pe pagina de web a institutiei (www.ms.ro) si prin publicatia de specialitate Viata Medicala, in cel mai scurt timp.

Studentii i-au mai solicitat ministrului ACHIMAS-CADARIU ca repartitia concurentilor sa se faca pe fiecare centru, in functie de punctajul descrescator si, dupa acest proces, acestia sa poata opta si pentru locurile ramase neocupate la nivel national, in urma unei repartitii conform unui clasament national.

Ministrul Sanatatii a fost de acord, in principiu, cu solicitarile venite din partea tinerilor medici, dar le-a cerut acestora un document scris cu toate solicitarile stabilite in intalnirea de astazi.

De asemenea, s-a convenit ca, la inscriere, candidatul sa semneze o declaratie prin care isi exprima acordul cu privire la noile conditii de organizare si desfasurare a concursului.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.