Rezidentiat 2016: tot ce trebuie sa stii despre examenul din noiembrie 2016

1

Rezidentiat 2016: Examenul de Rezidentiat, sesiunea 2016 va avea loc pe data de 20 noiembrie 2016, conform unui anunt al Ministerului Sanatatii.

Metodologia de examen din acest an va presupune subiecte unice la nivel national si clasificare unica pe loc si post la nivel national. Examenul este unul cu clasificare nationala, care să raspunda nevoilor sistemului de sanatate de acoperire cu personal medical inalt calificat.

Rezidentiat 2016: In 2016, s-a introdus specilitati noi – cardiologie pediatrica, gastro-enterologie pediatrica, nefrologie pediatrica, onco-hematologie pediatrica, pneumologie pediatrica si microbiologie clinica.

Lista locurilor si posturilor disponibile la concursul de Rezidentiat 2016

Conform calendarului agreat de participantii la intalnire, lista locurilor si posturilor disponibile va fi publicata pana cel tarziu la data de 14 Octombrie in saptamanalul Viata Medicala si pe site-ul www.rezidentiat.ms.ro.

Inscrierea candidatilor va avea loc in perioada 14 Octombrie – 28 Octombrie (ora 14.00) la sediile Directiilor de Sanatate Publica judetene si a Municipiului Bucuresti.

Tematica si bibliografia

Ministerul Sanatatii pune la dispozitie tematica si bibliografia concursului de Rezidentiat din sesiunea 20 noiembrie 2016.

Medicina Dentara si Farmacie

Pentru Domeniul medicina dentara si Domeniul farmacie – tematica si bibliografia sunt identice cu cele din sesiunea 15.11.2015.

Medicina

Pentru Domeniul medicina – tematica si bibliografia sunt MODIFICATE fata de sesiunea 15.11.2015, astfel:

Rezidentiatul reprezinta forma specifica de invatamant postuniversitar pentru absolventii licentiati ai facultatilor de medicina, medicina dentara si farmacie, care asigura pregatirea necesara obtinerii uneia dintre specialitatile cuprinse in Nomenclatorul specialitatilor medicale, medico-dentare si farmaceutice pentru reteaua de asistenta medicala.

Specialitatile si durata pregatirii prin rezidentiat se stabilesc prin ordin al ministrului sanatatii, cu respectarea duratelor minime de pregatire prevazute de normele comunitare pentru specialitatile medicale si medico-dentare care se recunosc automat intre statele membre UE.

Rezidentiatul cuprinde instruire teoretica si practica pe durata 3 pana la 7 ani, in functie de specialitate si se organizeaza pe domeniile medicina , medicina dentara si farmacie, in regim de programe cu timp integral, in formele pe loc si pe post.

Inscrierea candidatilor la examenul de rezidentiat

Inscrierile pentru concurs se fac prin directiile de sanatate publica, respectiv prin ministerele cu retea sanitara proprie, in perioada 14-28 octombrie 2016, inclusiv. Programul de depunere a dosarelor va fi urmatorul: pentru zilele de luni pana joi orele 9,00-15,00, respectiv 9,00-14,00 pentru zilele de vineri. Directiile de sanatate publica, respectiv ministerele cu retea sanitara proprie isi vor adapta numarul punctelor de depunere a dosarelor in functie de afluxul de candidati. Ministerul Sanatatii recomanda candidatilor sa nu astepte pana in ultima zi inscrierea la concurs.

Documentele pe care trebuie sa le contina dosarul de inscriere a candidatului se gasesc la adresa rezidentiat.ms.ro.

Listele cu candidatii admisi in concurs, pe centre universitare si domenii, se afiseaza pe site-ul rezidentiat.ms.ro la data de 7 noiembrie 2016.

Desfasurarea concursului de rezidentiat

Concursul se desfasoara sub forma de test-grila cu 200 de intrebari pentru fiecare domeniu, identice pentru toate centrele universitare in care se organizeaza concursul, pe o durata de 4 ore. Intrebarile sunt diferite, in functie de domeniu.

Alegerea unui loc sau post este condiționată de obținerea unui punctaj minim de promovare de 60% din punctajul maxim realizat la nivel național pentru cele 200 de întrebări pentru fiecare domeniu.

Rezidentiat 2016: Ocuparea posturilor si locurilor

Ocuparea locurilor/posturilor în specialitate se face în ordinea punctajului de promovare obținut, în limita locurilor/posturilor publicate la concurs, alcătuindu-se o singură clasificare națională pentru fiecare domeniu.

Alegerea locurilor/posturilor in specialitate se face la o data stabilita ulterior, prin teleconferinta, pe baza punctajului si a clasificarilor, la o data stabilita de comun acord intre Ministerul Sanatatii si universitatile de medicina si farmacie, in intervalul orar 9,00 – 21,00.

Candidatii se vor putea prezenta pentru alegerea locului/postului in unul din centrele universitare: Arad, Brasov, Bucuresti, Cluj-Napoca, Craiova, Galati, Iasi, Oradea, Sibiu, Targu Mures sau Timisoara.

Daca repartitia nu se finalizeaza in prima zi, va continua in ziua urmatoare, in acelasi interval orar, iar locurile si posturile ramase disponibile se vor afisa pe pagina de internet la sfarsitul primei zile de repartitie.

Candidatii sau imputernicitii acestora care nu sunt prezenti la data, ora si locul fixate pentru alegerea postului ori a locului in specialitate si a centrului de pregatire pierd drepturile conferite de concurs.

Rezidentiat 2016: clasificarea pe domenii

Clasificarea pe domenii rezultă prin unificarea electronică a rezultatelor din toate centrele universitare în care s-a desfășurat concursul, stabilite în urma aplicării grilei corecte rămase definitivă.

Clasificarea este națională și se face pentru fiecare domeniu pentru a fost organizat concursul.

Locurile și posturile rămase neocupate în urma finalizării alegerilor vor putea fi ocupate numai printr-un alt concurs de rezidențiat.

Share.

1 Comment

  1. Pingback: Rezidentiat 2016: tot ce trebuie sa stii despre examenul din noiembrie 2016 | Asociatia Medicilor de Familie Mures

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.