Riscul de cancer ovarian este redus la bautorii de ceai

Riscul de cancer ovarian este redus la bautorii de ceai

0

1679_articolBeneficiile consumului de ceai s-au dovedit din nou, într-un studiu care a găsit că riscul de cancer ovarian este redus la băutorii de ceai.

S-a efectuat un studiu de caz  în Guangzhou, China, la care au participat 1.000 de participanţi, dintre care 500 de pacienți cu cancer de ovar și 500 de femei neafectate care au fost compltat un chestionar despre consumul de ceai. Rezultatele au arătat că subiecţii din grupul de control consumau mai mult ceai (78,8%), comparativ cu participantele afectate de cancer (51,4%). Acest lucru indică faptul că un consum regulat de ceai este asociat cu reducerea riscului de apariţie a cancerului ovarian.
Femeile implicate în studiu consumau un amestec de ceai verde, negru şi oolong.

Liderul de proiect, profesorul Andy Lee spune:

„Nu numai durata de consum este importantă ci şi calitatea ceaiului şi frecvenţa de consum. Deci cât bei mai multe câni pe zi şi cu cât calitatea ceaiului este mai bună, cu atât rezultatele sunt mai bune, iar riscul este mai mic”

Profesorul Lee speră continuarea cercetărilor  pentru a a vedea cât de mult trăiesc pacienții cu cancer ovarian, şi dacă vor bea ceai poate spori ratele de supravieţuire.

“În acest moment suntem în căutarea doar la dezvoltarea de cancer … dar am dori, de asemenea să aflăm dacă ceaiul are un efect asupra ratei de supraviețuire. Așa că vrem să vedem dacă acei pacienţi vor îmbunătăți de fapt, ratele de supraviețuire în cazul în care continuă să bea ceai”, spune el.

Profesorul Lee spune că ceaiul este o băutură relativ sigură, fără toxice sau orice alte efecte negative asociate.

Sursa: sciencealert.com

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.