S-a descoperit ca laptele de mama contine 700 de tipuri de bacterii

S-a descoperit ca laptele de mama contine 700 de tipuri de bacterii

1

1727_articolOamenii de ştiinţă au vrut să afle câte tipuri de bacterii se găsesc în laptele de mama. Laptele de mama oferă bebeluşilor nutrienţii de care aceştia au nevoie pentru a păşi cu dreptul în viaţă. Însă acesta ajuta şi la formarea florei bacteriene fără de care un copil ar fi complet nepregatit pentru viaţă.

Un studiu a dat acest răspuns în premieră, iar rezultatul este mult peste orice inchipuriri. Nu mai puţin de 700 de tipuri de bacterii sunt transmise bebeluşului în momentul alăptării, relatează Medical Daily.

În cadrul studiului a fost analizat laptele matern de la 18 femei, stabilindu-se că 700 este media de bacterii transmise bebeluşului. Printre acestea se afla şi stafilococi sau streptococi. Interesant este că pe măsură ce copilul creşte, şi gama de bacterii se schimbă.

În mod paradoxal, s-a observat că diversitatea bacteriilor în cazul laptelui matern obţinut de la femeile supraponderale este mai mică decât în rest. Acelaşi fenomen are loc şi în cazul celor care s-au îngrăşat foarte mult în timpul sarcinii sau în cazul femeilor care au născut prin cezariană.

S-a observat că şi horomonii influenţează diversitatea bacteriilor din laptele matern, se menţionează într-un raport publicat de American Journal of Clinical Nutrition.

Sursa: ziare.com

Share.

1 Comment

  1. Pingback: Popularitatea bancilor de lapte matern este in crestere | Asociatia Medicilor de Familie Mures

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.