Sindromul capului turtit - ce este bine de stiut

Sindromul capului turtit – ce este bine de stiut

0

Sindromul capului turtit apare atunci cand craniul moale al bebelusului se turteste din cauza orelor pe care si le-a petrecut intins pe spate; problema devine din ce in ce mai frecventa, deoarece parintii isi fac un obicei din a-si pune copiii la culcare pe spate, pentru a evita sindromul mortii subite.

S-ar putea sa observi ca bebelusul are, de asemenea, o zona fara par in partea din spate a capului, din cauza ca si-a petrecut atat de mult timp intins pe spate. Partea laterala a capului copilului poate, si ea, sa-si schimbe forma, in cazul in care ii place sa stea intins cu capul intr-o parte, asta duce la un cap cu forma asimetrica, problema fiind cunoscuta sub numele de plagiocefalie.

cap turtit

Poti sa-i misti usor capul in partea opusa, pentru a corecta problema, desi probabil va reveni la pozitia lui de somn favorita. Poti, de asemenea, sa il asezi invers, pe salteluta, astfel incat sa te poata privi numai din partea opusa – acest lucru va ajuta la reducerea aplatizarii celeilalte parti a capului sau. De asemenea, poate petrece foarte mult timp pe burta, cand este treaz, si asta ajuta la minimizarea oricaror noi modificari ale formei capului bebelusului.

In cazuri minore de sindrom al capului plat si plagiocefalie, problema se va rezolva de la sine odata ce copilul va incepe sa stea in sezut si va petrece mai putin timp culcat pe spate.

Totusi, unii copii cresc cu un craniu usor turtit, dar acest lucru nu este motiv de ingrijorare, pentru ca problema este numai de natura cosmetica si, odata ce creste parul, abia daca se va mai observa. In cazul in care iti faci griji, consulta medicul.

sursa

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.