Ce fac parintii romani pentru dezvoltarea neurocognitiva a copiilor?

Studiu: Ce fac parintii romani pentru dezvoltarea neurocognitiva a copiilor?

0

Secom® prezinta primul studiu privind dezvoltarea neurocognitiva a copiilor, realizat prin platforma Ivox:

  • 72% dintre parinti considera ca ei au cel mai important rol in dezvoltarea neurocognitiva a copilului, iar 81% sunt de parere ca primii 7 ani ai copilului sunt esentiali pentru acest proces
  • Pentru dezvoltarea neurocognitiva a copilului, 30% dintre parintii romani ii ofera o alimentatie sanatoasa, un sfert il inscriu la cursuri, ateliere, workshop-uri si 22% se orienteaza catre cea mai buna gradinita/scoala
  • Doar 22% dintre parinti ofera copilului suplimente alimentare pentru dezvoltarea neurocognitiva, insa 6 din 10 parinti opteaza pentru suplimentele cu ulei de peste

Bucuresti, 24 septembrie 2015: Rezultatele celui mai recent studiu realizat de Secom®, prin platforma Ivox, arata ca 72% dintre parintii romani considera ca au cel mai important rol pentru dezvoltarea neurocognitiva a copilului lor, majoritatea (81%) fiind de acord ca interventiile in acest proces se realizeaza in primii 7 ani de viata ai copilului.

Cei mai multi dintre parintii romani (30%) ofera copilului o alimentatie sanatoasa, care sa sustina dezvoltarea cognitiva, 26% isi inscriu copiii la cursuri, ateliere si diverse workshop-uri, iar 22% considera scoala si gradinita un factor decisiv pentru formarea copilului, investind in inscrierea copilului la cea mai buna gradinita/scoala. Studiul mai arata ca parintii romani considera ca pentru devoltarea si intelegerea copilului este importanta si formarea lor, motiv pentru care aproximativ 9% sustin ca merg la seminarii si cursuri de parenting.

Studiul a fost realizat online, la inceputul lunii septembrie 2015 si a cuprins un esantion national, format din 812 parinti (54% femei si 46% barbati), cu varste cuprinse intre 18 si 45 de ani.

Doar 22% dintre parinti administreaza un supliment pentru dezvoltarea cognitiva a copilului lor, insa 6 din 10 parinti care aleg sa ofere copilului si un supliment opteaza pentru acizii grasi Omega-3.

In primii ani de viata creierul copilului si intregul sau sistem nervos trec printr-un proces accelerat de dezvoltare. La un an dimensiunile creierului se dubleaza, iar la varsta de trei ani creierul unui copil ajunge la 80% din volumul creierului unui adult, formand cateva mii de conexiuni neuronale. Multiple studii arata ca acizii grasi Omega-3 joaca un rol important in sustinerea proceselor de dezvoltare neurocognitiva a copilului.

“Creierul este format intr-un procent de 60% din grasimi. Acizii grasi Omega-3 au in compozitie acid docosahexaenoic (DHA) si acid eicosapentaenoic (EPA), ingrediente care se gasesc in structura creierului si care sustin functionarea cerebrala si functiile mentale, insa au o rata de sinteza redusa in organism. In procesul de crestere, atunci cand sistemul nervos al copilului se dezvolta si achizitioneaza informatii, aportul de EPA si DHA ajuta la dezvoltarea neurocognitiva a copilului”, explica dr. Ionut Bacanu, Director Medical Secom®.

Romania se afla printre ultimele locuri in Europa in ceea ce priveste consumul de acizi grasi Omega-3, o medie de 61 mg/zi, fata de tari precum Franta (1,225 mg/zi), Germania (647 mg/zi), Spania 180 mg/zi, potrivit datelor Global Organization for EPA and DHA.

Studiul realizat de Secom® arata ca cei mai multi dintre parinti aleg uleiul de peste simplu, fara a fi atenti la un anumit tip de ulei (4 din 10 respondenti), 23% administreaza uleiul de somon, iar 22% ulei din ficat de cod.

Recomandarea medicului este principala sursa de referinta pentru parinti atunci cand aleg un produs cu acizi grasi Omega-3 pentru copii (67% din repondenti), iar concentratia ingredientelor se afla in topul criteriilor pe care le au in vedere in momentul achizitiei produsului.

Dezvoltarea neurocognitiva cuprinde toate procesele care intervin in dezvoltarea sistemului nervos si implica gandirea, cunoasterea, adaptarea la mediul inconjurator, memoria, imaginatia, capacitatea de achizitionare a informatiei.

Recomandari privind alegerea produsului cu acizi grasi Omega-3

Optati pentru formule care sa asigure copilului o doza mare de EPA, DHA si vitamine. De exemplu, uleiul obisnuit de peste are o concentratie scazuta de EPA si DHA si pentru obtinerea uleiului se prelucreaza tot pestele, spre deosebire de uleiul din ficat de cod care are o concentratie mare de EPA, DHA si vitaminele A, E si D.

  • Verificati sursa de provenienta a ingredientelor si originea
  • Alegeti o formula special creata pentru nevoile copilului
  • Orientati-va catre un produs cu gust placut. Acesta poate fi mai usor de administrat copilului.

Cod Liver Oil (sirop) si Pure DHA (capsule masticabile) – pentru dezvoltarea neurocognitiva a copiilor, de la Secom®
Cod Liver Oil si Pure DHA asigura doza optima de DHA, EPA si vitaminele E, A si D, recomandata dezvoltarii copilului. Formule deosebite, cu ingrediente de inalta calitate si gust natural de capsune, raspund nevoilor fiecarui copil.

Uleiul din ficat de cod arctic este obtinut prin distilare moleculara, proces prin care substantele toxice sunt inlaturate, pastrandu-se doar fractiile de acizi grasi si vitamine.

Produsele se pot administra copiilor din primii ani de viata si sunt recomandate de Societatea Romana de Pediatrie (SRP) si Societatea de Neurologie si Psihiatrie a Copilului din Romania (SNPCAR).

Cod Liver Oil si Pure DHA fac parte din gama de produse ChildLife® Essentials, importate in exclusivitate din Statele Unite de Secom®. Detalii pe www.secom.ro.

Despre Secom®

Secom® este compania romaneasca lider de autoritate in solutii de medicina integrativa, care raspund nevoilor unui lifestyle sanatos al omului modern, si promotor al frumusetii prin produse fito-dermatocosmetice, cu ingrediente de inalta calitate.

Compania Secom® este specializata in importul, promovarea si comercializarea de produse naturale pentru sanatate si frumusete. Inca de la inceput, Secom® si-a castigat pozitia de trendsetter, fiind prima companie care a introdus pe piata romaneasca ciupercile medicinale, extractele standardizate din plante si ingrediente inovatoare precum colostru, glutation, resveratrol, 5-HTP, NADH, D-riboza, GABA, L-citrulina, L-ornitina si multe altele.

In prezent, portofoliul Secom® acopera toata gama de afectiuni, cuprinzand peste 250 de suplimente alimentare naturale si 35 de fito-dermatocosmetice, o mare parte unice pe piata din Romania.

Portofoliul Secom® include: vitamine si minerale, extracte standardizate din plante, fructe si legume, formule fito-homeopate, ciuperci medicinale, extracte glandulare, aminoacizi, enzime, probiotice si prebiotice, o linie speciala de suplimente alimentare pentru copii, creme medicinale si fito-dermatocosmetice.

Alegand Secom® aveti certitudinea ca ati optat pentru cele mai eficiente solutii naturale pentru sanatate si frumusete.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.