Sunt vaccinurile 100% sigure? Vaccinurile pot da morti subite? Pot fi vaccinurile administrate oricui?

0

Primul volum cu caracter exclusiv stiintific care trateaza problematica vaccinurilor si a efectelor adverse pe care le genereaza, inclusiv a bolilor autoimune asociate lor.

In seara zilei de 07.06.2016 la Libraria Eminescu a avut loc lansarea volumului VACCINURILE si AUTOIMUNITATEA, coordonat de Yehuda Shoenfeld, Nancy Agmon-Levin si Lucija Tomljenovic, recent publicat deEditura Christiana. La evenimentul moderat de Prof. Dr. Pavel Chirila au participat numerosi parinti interesati de o informare corecta care sa le permita sa ia decizii sanatoase si responsabile pentru copiii si familiile lor.

Tratat de imunologie aplicata

Este vorba de un tratat de imunologie aplicata, la care au contribuit nu mai putin de 77 de autori, medici provenind dintr-un spectru foarte larg de specializari medicale precum imunologie, reumatologie, dermatologie, neurologie, boli autoimune, alergologie, medicina interna ETC., care activeaza in importante Universitati si centre medicale si de cercetare din Europa si Statele Unite.

Lucrarea are o abordare echilibrata evidentiind meritele operei vaccinaliste, dar lanseaza un semnal de alarma asupra reactiilor sale adverse ,,severe si chiar fatale“. Cartea este rezultatul zecilor de ani de experienta in vaccinologie si autoimunitate si a studierii unei cazuistici si literaturi de specialitate extrem de vaste.

VACCINURILE SI AUTOIMUNITATEA are 37 de capitole structurate in trei parti si exprima un adevar dramatic: o parte dintre oamenii sanatosi (despre care nu stim daca s-ar fi imbolnavit vreodata) fac boli autoimune dupa si prin administrarea unui vaccin: lupus, vasculite, artrita reumatoida, boli de tesut conjunctiv nediferentiate, purpura trombocitopenica, boala celiaca ETC.

Vorbitorii la eveniment au oferit o perspectiva extinsa asupra problematicii vaccinurilor: medicala, etica, juridica, sociala si umanitara. Prof. Dr. PAVEL CHIRILA, Dr. RARES SIMU, nutritionistul DUMITRU BALAN, Conf. Univ. Dr. COSTEL STANCIU, Directorul Editurii Christiana RAZVAN CODRESCU, Av. ALEXANDRA OBERSCHI si actrita ANI CRETU – in calitate de mama a unui copil vatamat de vaccinuri, au oferit rand pe rand argumente care ne indeamna sa reflectam serios la necesitatea acceptarii unui act medical inca prea putin inteles; dar recomandat si administrat neselectiv si fara niciun screening preliminar la milioane de oameni.

“Bolile autoimune au o baza genetica, adica sunt foarte personale si ,,este naiv sa credem ca toti oamenii sunt la fel“. De aceea, orice sistem public de sanatate care incearca sa introduca in corpul unui om sanatos o molecula farmacologic activa, motivand proeminenta, comite un act nedeontologic si lipsit de etica, lasand sintagma ,,drepturile omului“ goala de continut. Autorii acestei carti au o constiinta profesionala inalta. Ei nu critica vaccinurile, dar demasca reactiile adverse imune si autoimune, cu scopul evitarii lor si cu speranta ca metoda poate fi perfectionata.”, Dr. Pavel Chirila, Prefata la editia 2016.

Cartea adusa in Romania prin eforturile Asociatiei Christiana, dar si a mai mai multor ONG-uri si parinti, se adreseaza in primul rand medicilor, dar si parintilor, moaselor, educatorilor, juristilor, guvernantilor, tuturor celor implicati in cresterea copiilor si responsabili de consilierea parintilor. Este nevoie de un dialog solid intre parinti si medici, cu respectarea dreptului fundamental al fiecarui om de a decide asupra propriei sanatati si integritati.

“Autorii cartii sunt medici specializati in imunologie fundamentala si clinica. Este vorba de o lucrare curajoasa in conditiile vremurilor noastre deoarece trezeste un spirit de prudenta – altfel destul de amortit sau bine manipulat – spirit prevazator imperios necesar de vreme ce unele guverne vor sa decreteze obligativitatea vaccinarii, adica sa-si agreseze poporul lor cu o lege totalitara.” Dr. Pavel Chirila, Prefata la editia 2016.

O parte din concluziile cartii ar putea fi rezumate astfel :

  • Sunt vaccinurile 100% sigure ? NU
  • Pot fi vaccinurile administrate oricui ? NU
  • Se practica in acest moment inainte de orice vaccinare (inclusiv a nou-nascutilor) un screening complet al pacientului si o investigare a istoricului medical al familiei sale cu doua generatii in urma pentru a decide daca pacientul este sau nu electiv pentru vaccinare cu riscuri minime ? NU
  • Vaccinurile pot da morti subite ? DA
  • Vaccinurile sunt nesigure ? DA

Speram ca si in Romania practicienii din domeniul medical – imunologi, cercetatori si clinicieni, medici de familie, epidemiologi, factori de decizie din sistemul de sanatate publica – vor primi cartea, cu studiile, experientele si adevarurile descoperite in ea, ca pe un eveniment stiintific pretios, de care – in mod necesar si chiar obligatoriu – trebuie sa se tina cont.

Fara indoiala traim un moment de rascruce in istoria omenirii. Vaccinarea este un fenomen care trebuie inteles in intregul sau, reconsiderat, stopat daca se dovedeste necesar, pentru ca impactul sau asupra speciei umane este urias si aproape imposibil de anticipat pe termen mediu si lung.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.