Tratament eficient pentru cancerul de prostata

Tratament eficient pentru cancerul de prostata

1

1104_articolS-a descoperit de către cercetătorii britanici un tratament eficient pentru cancerul de prostată. Tratamentul cu ultrasunete vindecă nouă pacienţi din zece de teribila boală, iar efectele secundare, precum impotenţa, au fost reduse semnificativ.

Procedura constă în “încălzirea” cu ultrasunete doar a tomorii maligne şi, astfel, ţesuturile sănătaose nu sunt afectate în timpul tratamentului.

Pacientul nu trebuie să stea mai mult de 24 de ore în spital pentru această intervenţie, după care se poate întoarce la activităţile zilnice fără să fie nevoie de alte tratamente.

“Noi ţintim doar zonele atinse de cancer şi nu toată prostata şi de aceea limităm distrugerile colaterale care pot apărea pe ţesuturile sensibile din jurul prostatei.”, spune Hashim Ahmed, chirurg urolog.

Studiul britanicilor a avut rezultate excelente pentru 90 la sută dintre bărbaţii diagnosticaţi cu cancer de prostată. În prezent, tratamentul pentru acest tip de cancer presupune o operaţie şi apoi mai multe şedinţe de radioterapie, care au numeroase efecte secundare.

Sursa: Televiziunea Medicala

Share.

1 Comment

  1. Pingback: “Screening în oncologie pentru medicii de familie”

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.