Trei bebelusi au fost vindecati de HIV dupa un vaccin

Trei bebelusi au fost vindecati de HIV dupa un vaccin revolutionar

0

Trei copii au fost vindecati de HIV dupa ce a fost tratati cu un medicament revolutionar nou la doar cateva ore dupa ce s-au nascut.

Al patrulea copil are doar “un nivel foarte scazut”, a virusului dupa ce a primit același tratament.

HIV

Constatarile, care urmeaza sa fie anuntate in cadrul conferintei HIV/SIDA 2014 din Melbourne din 20 iulie, spun ca sunt un progres major in lupta impotriva HIV/SIDA, iar oamenii de stiinta spera ca ar putea duce la o cura de tratament.

Desi nu se stie daca tratamentul functioneaza in cazul tuturor, specialistii sunt convinsi ca reusita lor este un pas extrem de important in lupta impotriva HIV/SIDA.

HIV

Ca prima masura, 14.000 de doze din acest vaccin vor fi distribuite in 20 de tari ale lumii pentru a fi testate.

“Suntem foarte incantati de aceste rezultate, bebelusii au primit vaccinul la scurt timp dupa nastere. Cand doctorii au facut mai multe teste pentru a localiza virusul HIV in organismul lor, rezultatele au venit negative. Cazul bebelusilor ne spune ca, daca tratam infectia inca din perioada de incubatie a virusului, e posibil sa stopam aparitia si declansarea SIDA”, a declarat pentru Daily Mail profesor Sharon Lewin, presedinte al unui institut de cercetare impotriva HIV – SIDA.

sursa

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.