Ulcere venoase - cauze, tratament

Ulcere venoase – cauze, tratament

0

Ulcere venoase sunt acele rani care se crede ca ar avea loc ca urmare a functionarii necorespunzatoare a supapei venoase, de obicei, de la picioare. Ele sunt aparitia majora a ranilor cronice , care apar la 70% la 90% din cazuri cu ulcer de picior.

Cuprins:

  1. Generalitati
  2. Cauze
  3. Tratament

Ulcere venoase – cauze

Cauza exacta a ulcerelor venoase nu este sigura, dar se considera ca ele apar atunci cand supapele venoase, care exista pentru a preveni refluxul de sange nu functioneaza corespunzator, cauzand presiunea in vene pentru a creste.

Organismul are nevoie de presiune dintre artere si venele, pentru ca inima sa pompeze sange inainte prin artere si vene. Cand hipertensiunea venoasa exista, arterele nu mai au o presiune mult mai mare decat venele, si sangele nu este pompat la fel de eficient in sau din zona.

ulcere venoase

Ulcere venoase – tratament

Scopul principal al tratamentului este de a crea un astfel de mediu, care permite pielii sa creasca peste un ulcer venos. In majoritatea cazurilor, acest lucru necesita gasirea si tratarea refluxului venos de baza si Nisa ( Institutul National pentru Sanatate si Excelenta ) recomanda trimiterea la un serviciu vascular pentru oricine cu un ulcer de picior.

Cele mai multe ulcere venoase raspund la regimul Bisgaard.

Terapia de compresie

Terapia de compresie este folosita pentru ulcerele venoase de gamba si pot reduce diametrul vaselor de sange si de presiune, ceea ce mareste eficienta lor, prevenind sensul invers de curgere al sangelui.

Compresia este de asemenea folosita pentru a micsora eliberarea inflamatiei citokine, reduce cantitatea de scurgeri de fluid din capilare si prin urmare impiedica umflarea , si pentru a preveni coagularea prin scaderea activarii trombinei si cresterea cea a plasminei . Compresia este aplicata cu ajutorul bandajelor elastice sau cizme concepute special pentru acest scop.

In ceea ce priveste eficienta, pansamentele de compresie par a imbunatati vindecare.

Pentoxifilina

Pentoxifilina este un utila la tratament pentru ulcerele venoase. Acesta actioneaza prin reducerea agregarii plachetare si formarea trombilor.

Piele artificiala

Pielea artificiala , realizata din colagen, este, de asemenea, folosita pentru a acoperi ulcerele venoase si secreta factori de crestere pentru a le ajuta sa se ​​vindece.

Chirurgie

Un studiu randomizat controlat a constatat ca o interventie chirurgicala “reduce recurenta ulcerelor la patru ani si are ca rezultat o proportie mai mare de timp liber ulcer”.

Ulcere venoase sunt costisitoare pentru a le trata, si exista o sansa semnificativa ca vor reaparea dupa vindecare. Un studiu a constatat ca pana la 48% din ulcere venoase au reaparut dupa al cincilea an de la vindecare.

Fara o ingrijire adecvata, ulcerul poate ajunge la gangrena si in cele din urma la amputarea membrelor.

 

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.