Urgențele, luate pe sus! Elicopter de salvare pentru zona Constanței

Urgențele, luate pe sus! Elicopter de salvare pentru zona Constanței

0

1643_articolA costat peste 4,2 milioane de euro și va fi prezentat, miercuri, la sediul Regional Air Services din comuna Tuzla, județul Constanța! Vorbim de un elicopter EC 135, dotat special pentru misiuni Search and Rescue – SAR și Emergency Medical Assistance – EMA. Elicopterul a fost cumpărat în cadrul unui program de cooperare transfrontalieră România – Bulgaria.

”Consiliul Judeţean Constanţa implementează în parteneriat cu Inspectoratul pentru Situatii de Urgenţă „Dobrogea” al Judeţului Constanţa Constanţa, Spitalul Clinic Judeţean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” Constanţa şi autorităţile locale bulgare din General Toshevo şi Krushari, proiectul „Equipment to Save Our Lives” în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră România – Bulgaria 2007-2013”, anunță Radio România Constanța.

Urban Constanța enumeră dotările elicopterului: sanie pentru aterizare pe zăpadă, sistem de flotabilitate pentru aterizări/decolări de pe apă, terminal de radiocomunicaţii, proiector de noapte de mare intensitate, căşti de protecţie compatibile pentru ochelari de vedere pe timp de noapte, echipament de salvare pentru echipaj şi pasageri pentru zborul deasupra apei, troliu cu minim de 50 metri. Elicopterul va avea, potrivit aceleiași surse, și echipament de resuscitare pentru adulţi şi copii, sistem de alimentare cu oxigen medical, defibrilator, monitor EKG, pompe de perfuzie, ventilator portabil şi tuburi de oxigen portabile, vezi mai multe aici!

Va fi cel de-al doilea elicopter pentru urgențe medicale dedicat acestei zone. În primăvară fusese inaugurat cel de-al şaselea centru SMURD din ţară dotat cu elicopter, pentru a deservi judeţele Constanţa şi Tulcea, inclusiv Delta Dunării.

Elicopterul pe care astăzi îl dăm în funcţiune acoperă Constanţa, Delta Dunării, Autostrada A2. A fost o întâmplare, nu am pregătit lucrurile aşa, dar este foarte bine că intră de astăzi în activitate, pentru că mi-e teamă, mi-aş dori să nu fie aşa, dar mi-e teamă că fiind atât de mulţi oameni pe litoral probabil că va fi nevoie de intervenţii de urgenţă, din păcate şi accidente pe autostradă şi cine ştie ce alte necazuri se pot întâmpla”, a declarat atunci Victor Ponta.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.