Valentine's Day, Ziua Îndrăgostiților: cum funcționează chimia iubirii (VIDEO)

Valentine’s Day, Ziua Îndrăgostiților: cum funcționează chimia iubirii (VIDEO)

0

Cercetătorii au încercat descifrarea… chimiei iubirii. Un videoclip produs de American Chemical Society și publicat în preajma Valentine’s Day,  Ziua Îndrăgostiților, sărbătoare de împrumut pentru români, dar care a prins la tineri, explică care este ”combustibilul” pentru sentimentele care apar atunci când ne îndrăgostim.

“Unul dintre motivele pentru care dragostea îţi dă o senzaţie atât de plăcută este implicarea mai multor hormoni responsabili de acest lucru și care provoacă o senzaţie de bine. Dopamina, neurotransmiţătorul din striatum responsabil de căutarea de recompensă, este cu siguranţă implicat în senzaţia de îndrăgostire. Hormonul cel mai specific pentru întregul proces de îndrăgostire, cel mai specific pentru reacţia primită, este oxitocina. Precum şi o neuropeptidă strâns apropiată, numită vasopresină”, a afirmat psihologul Abigail Marsh, de la Georgetown University, în videoclipul realizat de Sean Parsons și postat pe YouTube, cu câteva zile înainte de Valentine’s Day,  Ziua Îndrăgostiților.

Valentine’s Day,  Ziua Îndrăgostiților– 14 februarie – este o sărbătoare ”importată” în România din alte țări și, în mod tradițional, presupune să faci mici cadouri, să oferi flori, să trimiți mesaje de iubire, să petreci o seară romantică alături de cel iubit. Echivalentul românesc al Valentine’s Day,  Ziua Îndrăgostiților este Dragobetele, marcat în 24 februarie, însă Valentine’s Day,  Ziua Îndrăgostiților a prins la mulți tineri, a căpătat valențe comerciale, în ciuda criticilor celor care susțin revenirea la valorile tradiționale.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.