„Vreau o lume fără tuberculoză!“

„Vreau o lume fără tuberculoză!“

0

1001_articolÎn fiecare an, în data de 24 MARTIE, la nivel internaţional se organizează evenimente pentru marcarea „Zilei Mondiale Împotriva Tuberculozei”. Mesajul campaniei din acest an, 2012, lansat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) şi adaptat României este „Vreau o lume fără tuberculoză! “.

Tuberculoza trebuie să fie eliminată în întreaga lume în timpul vieţii copiilor de azi, iar decesele cauzate de această boală trebuie să atingă nivelul zero în timpul vieţii adulţilor. Pentru a putea trăi într-o lume fără tuberculoză avem nevoie de un tratament mai rapid, de un test ieftin, simplu şi rapid şi de un vaccin eficient.

Pentru a afla datele actuale despre situaţia tuberculozei în ţara noastră, pentru a avea informaţii despre campania din acest an şi despre alte proiecte speciale în domeniul tuberculozei, Parteneriatul STOP TB din România vă invită la conferinţa de presă de marcare a Zilei Mondiale Împotriva Tuberculozei.

Evenimentul va avea loc în data de 23 martie 2012, începând cu ora 11.30 în amfiteatrul C. Anastasatu al Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”, Sos. Viilor, nr. 90, sector 5, Bucureşti.

La eveniment vor participa reprezentanţi din Ministerul Sănătăţii, Biroul din România al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”/ Programul Naţional de Control al Tuberculozei, Fondul Global de Luptă împotriva HIV/SIDA, Tuberculozei şi Malariei prin Fundaţia Romanian Angel Appeal, Centrul pentru Politici şi Servicii de Sănătate, Ambasada SUA la Bucureşti, Societatea Română de Pneumologie, Crucea Roşie Română, Centrul Naţional de Evaluare şi Promovare a Stării de Sănătate, Asociaţia pentru Sprijinirea Pacienţilor cu TB-MDR, Societatea Studenţilor în Medicină Bucureşti, Administraţia Naţională a Penitenciarelor, Şcoala Naţională de Sănătate Publică şi Management Sanitar, Asociaţia Română de Sănătate Publică şi Management Sanitar.

 

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.