Campania Nationala ”Controleaza-ti Diabetul” - noi actiuni

Campania Nationala ”Controleaza-ti Diabetul” – noi actiuni

0

Cea de-a opta editie a Campaniei Nationala ”Controleaza-ti Diabetul” poposeste, la sfarsitul acestei saptamani, la Targu-Jiu. Manifestarile organizate au ca principal scop informarea si educarea cu privire la importanta preventiei diabetului si cunoasterea factorilor de risc, precum si imbunatatirea vietii persoanelor cu diabet.

Statistici ingrijoratoare despre diabet

Conform Studiului National privind Prevalenta Diabetului, Prediabetului, Supraponderii, Obezitatii, Dislipidemiei, Hiperuricemiei si Bolii Cronice de Rinichi (PREDATORR), Romania se situeaza printre tarile cu cea mai mare prevalenta a diabetului zaharat din Europa (11,6%), cap de lista fiind Turcia (14,85%). Numarul romanilor, cu varste cuprinse intre 20 si 79 de ani, care sufera de aceasta afectiune, este de aproximativ 2.000.000!

”Statisticile ingrijoratoare cu privire la persoanele diagnosticate cu diabet ne fac pe noi, medicii de specialitate, sa continuam cu si mai multa fervoare Campania Nationala ”Controleaza-ti Diabetul”, inceputa in anul 2011. Dorim, in primul rand, sa ii facem pe oameni sa constientizeze faptul ca aceasta boala poate fi prevenita printr-o serie de actiuni la indemana fiecaruia, dorim sa ii determinam sa isi faca anual analizele de rutina, prin care pot depista boala in faza incipienta si, nu in ultimul rand, dorim ca pacientii diagnosticati cu diabet sa stie ca nu lupta singuri, ci depunem eforturi concrete pentru a gasi noi metode de a tine sub control aceasta afectiune”, a declarat cu acest prilej prof. univ. dr. Maria Mota, presedintele Societatii Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice.

Campania Nationala ”Controleaza-ti Diabetul”: actiune de testare gratuita a glicemiei

In cadrul Campaniei Nationale ”Controleaza-ti Diabetul” se va organiza o ampla actiune de testare gratuita a glicemiei si a hemoglobinei glicozilate, sambata, 18 aprilie, in fata Prefecturii judetului Gorj, iar duminica, incepand cu ora 15, in incinta Shopping City Targu-Jiu, se va desfasura o activitate dedicata adoptarii unui stil de viata sanatos prin practicarea miscarii zilnice: trupa de dans Galactic Crew Junior a scolii Populare de Arta din Targu-Jiu va face o demonstratie de dans, un indemn la practicarea exercitiului fizic zilnic.

Pe langa activitatile destinate publicului larg, Campania Nationala ”Controleaza-ti Diabetul”, editia Targu-Jiu, cuprinde si o manifestare dedicata exclusiv profesionistilor din sanatate. Astfel, in prima zi a campaniei nationale, sambata, 18 aprilie, nume de referinta in diabetologia romaneasca vor fi prezente la Cursul Diabet, Sindrom metabolic si alte boli legate de nutritie (DIAMOND — Diabetes Metabolic Syndrome and Other Nutrition — related Diseases), organizat de Societatea Romana de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice. Evenimentul adresat medicilor se va desfasura la Complex Anna Events (zona Insula Jiului, Str. Bicaz).

Scopul acestei manifestari stiintifice este de a dezbate problematica diabetului zaharat in Romania, precum si de a oferi informatii actuale medicilor gorjeni privind cele mai noi solutii terapeutice in managementul acestei afectiuni.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.