Care sunt efectele reale ale vaccinurilor şi ce pot face părinţii?

Care sunt efectele reale ale vaccinurilor şi ce pot face părinţii?

30

De curând a fost publicată o carte ce a stârnit atât interesul părinţilor, cât şi al medicilor: „Vaccinurile: Prevenţie sau boală? O nouă patologie pediatrică”, scrisă de medicul clujean Christa Todea-Gross. Lucrarea aduce câteva mari provocări pentru sistemul medical românesc din ultima jumătate de secol: au rezolvat într-adevăr vaccinurile marile epidemii sau este aceasta o ipoteză care s-a dovedit nefondată? Sunt companiile care le produc sincer preocupate de bolile oamenilor sau există un interes economic în promovarea feluritelor vaccinuri?

Vaccinul Hexavalen

În interviul luat D-nei Dr. Todea-Gross de financiarul.ro, se obţin câteva răspunsuri concise la aceste întrebări, care nădăjduim să stârnească îndeajuns interesul cititorilor pentru a le aprofunda în cartea domniei sale.

– Vă întreb direct: care sunt efectele vaccinurilor asupra copiilor? De ce vaccinurile provoacă tot felul de reacţii adverse?

– Termenul medical corect este cel de „reacţii adverse postvaccinale”, care sunt numeroase, mai mult sau mai puţin grave, unele recunoscute de către medicină, altele nu. Sunt recunoscute în mod oficial doar acele reacţii adverse care apar în primele patruzeci de zile de la vaccinare (excepţie făcând vaccinul antituberculos BCG) şi nu voi insista asupra lor, fiind descrise în carte.

Vaccinul Hexavalen

Cele mai severe reacţii adverse, denumite de către medicii din Occident „complicaţii postvaccinale”, nu sunt recunoscute în mod oficial şi debutează după această perioadă. Aceste complicaţii nu sunt altceva decât bolile sistemului imun: alergiile, bolile alergice, bolile autoimune şi bolile maligne (limfoame, leucemii). Deşi bolile maligne sunt cele mai grave, pe primul loc ca frecvenţă rămân bolile autoimune, care sunt boli severe, cronice şi nevindecabile, dintre care enumăr câteva:

 • bolile autoimune digestive: alergia la lapte de vacă, alergia la gluten, boala Crohn, rectocolita ulcero-hemoragică, diabet zaharat tip 1 etc.;
 • bolile autoimune reumatologice: ARJ la copil (artrita reumatoidă juvenilă), PR (poliartrita reumatoidă) la adult;
 • bolile autoimune hematologice: anemia Biermer, anemii hemolitice, trombocitopenie etc.;
 • boli autoimune cutanate: psoriazis, vitiligo;
 • bolile autoimune neurologice: sindromul Guillain-Barré, scleroza multiplă, epilepsie, paralizii de nervi cranieni (urmate de surditate, orbire sau lipsa vorbirii), encefalite, meningite, sindrom ADHD, autism etc.

Cea mai gravă complicaţie postvaccinală este decesul. „Sindromul morţii subite la sugar” este o astfel de complicaţie şi s-a dovedit că este dată de vaccinul DTP.

Vaccin

Cauzele „reacţiilor adverse postvaccinale”

Eşecul vaccinurilor este determinat de mai multe cauze, pe care le putem împărţi în trei grupe.

În primul rând, aş vorbi despre principiul vaccinării. Acesta este un principiu fals, artificial, la care organismul uman nu se poate adapta. De ce? Fiindcă „mecanismele de funcţionare” ale sistemul imun al omului nu sunt „aplicabile” în cazul unui vaccin. Sistemul nostru imun este asemenea unei maşini care funcţionează după anumite reguli stricte, precise, stabilite şi adaptate în decursul a mii de ani… De două secole, noi încercăm să reprogramăm un mecanism perfect, dar nu reuşim, fiindcă este imposibil.

Sacrificiul unei astfel de „încercări” a fost prea mare: distrugerea lentă şi sistematică a celei mai puternice arme de supravieţuire a organismului uman – sistemul imun. În concluzie, principiul vaccinării este unul simplist şi ineficient, fiind un model „artificial”, bazat pe alte legi decât cele naturale, la care, după cum o dovedesc studiile şi practica medicală, sistemul nostru imun nu se adaptează, ci se îmbolnăveşte.

vaccin

În al doilea rând, numărul mare de vaccinuri, administrate într-un timp foarte scurt unui organism imatur şi cu un sistem imun incomplet maturizat. Un medic din Occident afirma că un vaccin administrat unui sugar echivalează cu treizeci de vaccinuri administrate unui adult în decurs de o zi… Un adult nu ar putea suporta o asemenea agresiune, dar un sugar trebuie s-o facă! Consecinţele le vedem…

În al treilea rând, combinaţia de vaccinuri. Să ne întoarcem puţin în timp. În Germania (şi în toate ţările europene, de altfel), în anul 1972 existau numai cinci vaccinuri la sugari! Toate vaccinurile erau administrate separat. Este motivul pentru care organismul reuşea să facă faţă unei asemenea agresiuni, iar îmbolnăvirile nu erau atât de frecvente şi atât de grave. În anul 1975 încă nu se ştia de sindromul ADHD! În 1976 creşte numărul vaccinurilor la doisprezece şi este pentru prima dată când se administrează simultan două vaccinuri.

În continuare a crescut numărul vaccinurilor la paisprezece, apoi la treizeci şi două! În 1995 se foloseşte trivaccinul DTP (trei vaccinuri combinate), apoi tetravaccinul (patru vaccinuri combinate). În 2006 s-a ajuns la patruzeci de vaccinuri la un singur copil şi se introduce pentru prima dată hexavaccinul la sugar (şase vaccinuri simultan!). Din acest an, frecvenţa sindromului ADHD creşte foarte mult. La fel şi autismul.

În România, numărul de vaccinuri administrate sugarului până la vârsta de 1 an este în număr de douăzeci şi nouă, iar până la 9 ani – treizeci şi patru de vaccinuri (fără să socotim şi vaccinurile opţionale!). Combinaţia de şase vaccinuri se administrează şi sugarilor din România la vârsta de 2, respectiv 6 luni, iar sindromul ADHD şi autismul sunt deja destul de răspândite între copiii români.

Un singur vaccin conţine un singur antigen (viral, bacterian etc.) şi o cantitate mai mică de adjuvanţi şi conservanţi, deci o cantitate mai mică de substanţe neurotoxice (mercur, aluminiu) sau alergice (proteine animale, antibiotice etc.). Combinaţia mai multor vaccinuri a dus inevitabil la înmulţirea efectelor neurotoxice şi alergice, cu efectele dezastruoase pe care le vedem…

– Care credeţi că este cel mai periculos vaccin?

– Cel mai toxic vaccin este cel care are cele mai multe combinaţii de vaccinuri şi cei mai mulţi conservanţi şi adjuvanţi neurotoxici (aluminiu, mercur): hexavaccinul de la 2 luni şi combinaţia de opt vaccinuri de la 1 an.

Dar, în acelaşi timp, nu putem simplifica matematic o reacţie postvaccinală. Spre exemplu, vaccinul BCG singur poate provoca o tuberculoză primară pulmonară ori extrapulmonară gravă, sau otite purulente, care duc la pierderea auzului.

Vaccinul DTP (trivaccin) poate provoca „sindromul morţii subite la sugar”, iar exemplele pot continua. Repetarea aceluiaşi vaccin reprezintă un alt pericol. Are loc o hiperimunizare, prin formarea unui titru (o cantitate) mult prea mare de anticorpi – aşa cum se întâmplă în cazul vaccinului DTP, care se administrează de patru ori (!) până la vârsta de 1 an, cu provocarea unor boli alergice şi apoi a bolilor autoimune: eczema atopică, alergia la lapte de vacă, astm bronşic etc.

Toate acestea se întâmplă din cauza dezechilibrului sistemului imun, prin stimularea unilaterală a imunităţii umorale, în detrimentul celei celulare. Dacă este întreruptă la timp vaccinarea şi tratată corespunzător boala alergică, copilul se vindecă. Dacă se continuă vaccinarea, observăm că are loc o trecere de la o boală alergică la una autoimună mai uşoară (alergie la lapte de vacă), apoi la altă boală autoimună mai gravă (alergie la gluten) etc.

De fapt, sistemul imun clachează şi în final se instalează o boală autoimună gravă, fie la 1,5-2 ani (ADHD, autism, astm bronşic), fie la 6-7 ani (diabet zaharat, ARJ), sau chiar în adolescenţă (scleroza multiplă, poliartrita reumatoidă, boala Crohn, rectocolita ulcero-hemoragică, diabet zaharat tip 1 etc.). Vaccinurile au bătaie lungă, de ani de zile, chiar zeci de ani…

vaccin antigripal

Tot mai mulţi părinţi refuză vaccinarea

S-a schimbat mentalitatea părinţilor în ceea ce priveşte vaccinurile?

– Mentalitatea părinţilor a început să se schimbe treptat, odată cu informarea acestora pe diverse căi, principala cale fiind Internetul. Nu sunt singura persoană din ţară care a postat articole despre vaccinuri pe site-uri, iar părinţii, cunoscători de limbi străine, au putut să se informeze şi din alte surse despre pericolul vaccinurilor pentru sănătatea copiilor. Cartea pe care am scris-o vine să lămurească aspectele variate legate de vaccinuri, dar să dea şi soluţii.

Rezultatul este evident: tot mai mulţi părinţi refuză vaccinarea copiilor lor, iar recent, apariţia unor reacţii adverse destul de severe după vaccinul BCG la nou-născuţi (cunoscute şi până acum, dar, poate din lipsa informării, părinţii nu le-au mai sesizat organelor competente) a dus la pierderea încrederii în efectul pozitiv al vaccinurilor. Faptul că părinţii copiilor afectaţi au ajuns în instanţă pentru a-şi cere drepturile care le-au fost încălcate este un pas înainte în România – pe mine mă bucură cu adevărat acest lucru, pe care, de altfel, l-am accentuat şi în introducerea cărţii.

De ce credeţi că totuşi unii părinţi îşi vaccinează în continuare copiii, în ciuda atâtor materiale care au apărut împotriva vaccinurilor?

– Mentalitatea părinţilor nu poate fi schimbată peste noapte… Este adânc înrădăcinată în conştiinţa oamenilor falsa idee că bolile copilăriei sunt foarte periculoase şi trebuiesc prevenite cu orice preţ, când de fapt este adevărat exact contrariul: bolile copilăriei sunt afecţiuni uşoare, la care sistemul imun foarte flexibil al copilului se adaptează uşor şi, în câteva zile, acesta se vindecă complet, fără complicaţii.

Pe de altă parte, vaccinarea nu previne aceste boli, ci le amână pe mai târziu, când sunt mai greu suportabile, din cauza unui sistem imun mai rigid şi când pot apărea complicaţii, fără să pună însă viaţa omului în pericol. Trebuie să existe un teren susceptibil (boli cronice, deficienţe imune, tratamente greşite cu antibiotice sau tratamente care scad imunitatea etc.), pentru ca bolile copilăriei să provoace complicaţii la sugari. Cu atât mai mult, la aceşti sugari, vaccinurile pot provoca reacţii adverse grave.

vaccinare

Pentru majoritatea părinţilor este un şoc să afle că vaccinurile sunt dăunătoare şi nu benefice! Nici nu au cum, fiindcă medicii înşişi sunt dezinformaţi sistematic în timpul facultăţii şi ulterior, când practică medicina. Zilnic primesc întrebări din partea părinţilor care nu ştiu ce decizie să ia. Este motivul pentru care am scris cartea, folosind aproape în exclusivitate bibliografie străină. Sunt convinsă că vom avea, cu timpul, tot mai mulţi copii nevaccinaţi şi sănătoşi. Nu-i putem sacrifica de dragul unor interese financiare…

Dar cum pot fi prevenite bolile copilăriei, dacă se renunţă la vaccinuri?

– Ele nu trebuiesc prevenite! Dimpotrivă, este indicat ca toţi copiii să facă bolile copilăriei. Aceste boli joacă un rol important în formarea unui sistem imun sănătos al copilului, iar imunitatea dobândită în urma acestor boli este îndelungată, deseori pentru întreaga viaţă. Totodată, studiile arată că imunitatea dobândită în urma bolilor copilăriei joacă un rol important în prevenirea altor boli grave: sindrom nefrotic, tumori, leucemie etc. Or, acest adevăr nu li se spune părinţilor! Fetiţele care trec prin aceste boli naturale până la vârsta de 14-16 ani vor avea o imunitate suficientă şi pentru copii, când vor deveni mame.

Prin vaccinare, imunitatea se pierde mult mai repede, iar copiii vor fi expuşi intranatal sau postnatal acestor boli, care le pot provoca malformaţii, respectiv complicaţii. Aş dori să mai spun faptul că vaccinurile pot provoca uneori chiar boala pe care ar trebui s-o prevină!

Exista totuşi vreun vaccin care ar trebui făcut?

– Nu. Motivele le-am explicat mai devreme, când am vorbit despre cauzele reacţiilor adverse ale vaccinurilor. Studiile arată că numărul consultaţiilor copiilor vaccinaţi este net superior celor nevaccinaţi. Dr. G. Buchwald afirma pe bună dreptate că în viitor, după ritmul în care are loc vaccinarea sugarilor, singurii copii cu adevărat sănătoşi vor mai fi doar copiii nevaccinaţi!

În decurs de 30 de ani, toţi copiii vor suferi de o boală alergică

– Care sunt consecinţele pe termen lung asupra sănătăţii populaţiei, dacă se continuă cu vaccinurile în acelaşi ritm?

– Statisticile arată că, la ora actuală, în ţările dezvoltate (fără ca situaţia să fie diferită de cea din România!), unul din doi copii suferă de alergie, tot al treilea copil suferă de eczemă atopică şi unul din zece de astm bronşic. Nici una dintre aceste boli nu are un tratament etiologic, ci doar unul simptomatic – adică ameliorează simptomele, dar nu vindecă. Se preconizează că în decurs de 30 de ani toţi copiii vor suferi de o boală alergică. Nu vor mai suferi de banalele boli ale copilăriei, tratabile şi vindecabile în 3-7 zile, ci vor suferi o viaţă întreagă de boli cronice, ireversibile, de cele mai multe ori debilizante!

Dar nu trebuie să ne uităm atât de departe… Deja putem vorbi la ora actuală de o epidemie de autism în România în rândul copiilor, iar o mare parte din cazurile de sindrom ADHD nu sunt diagnosticate. Ca urmare, numărul lor este cu mult mai mare decât cel oficial. Numărul cazurilor de boli neurologice postvaccinale creşte de la o zi la alta. Vaccinurile din copilărie au deschis o „poartă” şi pentru alte boli cronice, nevindecabile: peste un milion de români suferă de o boală rară…

Statisticile arată că 75% dintre pacienţii cu boli rare sunt copiii, conform datelor Alianţei Naţionale pentru Boli Rare din România. Acestea pot fi boli autoimune, boli toxice şi infecţioase, boli pulmonare, leucemii sau alte cancere rare etc. Legătura dintre aceste afecţiuni rare şi vaccinuri o fac numeroase studii din Occident.

Este nevoie de o mare reformă în medicina preventivă. Programul naţional de vaccinare, din nefericire, constituie o prevenţie care îmbolnăveşte şi uneori chiar ucide.

Relataţi-ne, vă rog, câteva din cazurile întâlnite în activitatea dumneavoastră în care copiii au avut de suferit de pe urma vaccinurilor

– Primele cazuri ar fi chiar proprii mei copii: doi băieţi şi o fată… Dar prefer să vorbesc despre cazuri mai recente, la modul general, nu individual, datele fiind confidenţiale. Am văzut toată gama de boli autoimune şi neurologice la copiii vaccinaţi: alergii alimentare, astm bronşic, sindrom ADHD, autism, vitiligo, psoriazis, diabet zaharat tip 1 etc.

Nu voi intra în amănunte, fiindcă mi se va spune că nu pot dovedi legătura dintre vaccin şi aceste boli. Ea poate fi însă dovedită prin proba terapeutică, şi anume prin aplicarea unui tratament (încă necunoscut în ţară, dar care se aplică în Occident încă din anul 1990) care ameliorează net aceste boli şi uneori le vindecă (aşa cum am precizat şi în carte, la capitolul 3).

Medicina alopată este neputincioasă în faţa unor astfel de afecţiuni cronice, unele foarte grave. Am văzut cum aceşti copii, prin eliminarea metalelor grele din organism (mercur) cu ajutorul unui tratament specific, s-au vindecat. Numeroasele studii au arătat cum mercurul din vaccinuri provoacă boli autoimune neurologice grave precum autism, ADHD ş.a., care, fiind tratate la debut, pot fi ameliorate net şi uneori pot fi vindecate. Acelaşi tratament, alături de un regim alimentar, poate vindeca eczemele atopice, psoriazisul la debut, alergiile alimentare, astmul bronşic alergic ş.a.

Ceea ce lipseşte deocamdată la noi în ţară este studiul comparativ dintre copiii vaccinaţi şi cei nevaccinaţi. Ar fi o altă dovadă că vaccinurile sunt cauza frecventă a bolilor sistemului imun, respectiv bolile alergice, autoimune şi maligne. La copiii nevaccinaţi, bolile alergice şi autoimune sunt extrem de rare (date de alergiile părinţilor, intoxicaţiile cronice ale părinţilor cu metale grele etc.). Boli precum autismul şi sindromul ADHD practic lipsesc la copiii nevaccinaţi.

Ştim că în străinătate părinţii au dat în judecată spitalele pentru astfel de situaţii. La noi s-au întâlnit astfel de cazuri?

– Nu, dar am înţeles că zilele acestea mamele copiilor care suferă în urma vaccinului BCG au dat în judecată Ministerul Sănătăţii – acesta este un început promiţător! Aşa cum am specificat şi în carte, părinţii nu sunt informaţi asupra reacţiilor adverse ale vaccinurilor.

De asemenea, este grav încălcat dreptul pacientului când, în maternitate (şi nu numai), copii sunt vaccinaţi fără a se cere acordul în scris al mamei. Mama trebuie să semneze dacă este de acord sau refuză vaccinurile, inclusiv cele două din maternitate: BCG şi anti-hepatitic B. Prin încălcarea dreptului la consimţământul informat, mama poate da în judecată conducerea spitalului.

Ce ar trebui sa facă părinţii care refuză să-şi vaccineze copiii, mai ales când primesc tot felul de ameninţări din partea personalului medical?

– Părinţii, indiferent dacă refuză sau nu vaccinurile, trebuie să îşi cunoască drepturile de cetăţean, drepturile de pacient şi cele de tutore ale unui minor. Astfel, dacă le sunt încălcate unele din aceste drepturi de către medicul de familie, este indicat să-l schimbe. Dacă nu există această posibilitate, părinţii pot depune o plângere sau, în ultimă instanţă, pot da în judecată persoana care-i ameninţă sau conducerea instituţiei (grădiniţă, şcoală, spital).

Din nefericire, intimidarea părinţilor rămâne în continuare o armă foarte eficientă la noi în ţară când este vorba de vaccinare. Lucrurile trebuie să se schimbe la un moment dat, fiind vorba de sănătatea copiilor noştri. După ce copilul se îmbolnăveşte, nu se mai face de obicei legătura dintre vaccin şi boală, „reacţiile adverse” sunt considerate „normale”, iar părintele se vede neputincios şi părăsit într-o lume medicală indiferentă…

sursa

Share.

30 Comments

 1. laura esteban on

  Am locuit cu aceasta boala mortala pentru mai mult de un an, soțul meu am descoperit că am fost amândoi HIV +. Ne-am încerca în toate moduri de a trăi viața noastră, în ciuda acestui lucru, în corpul nostru nu până când am dat peste acest plante puternic, care la portretizat pe care el a avut cure.At început am fost mai sceptic, dar soțul meu a insistat pe dându-i o încercare și am comandat pentru unele din plante sale și în câteva săptămâni după ce a urmat procesului din cauza acestei plante, ne-am dus pentru un test ca el ne-a spus prea am fost copleșiți de fericire când am primit rezultatul de la clinica. Rata de virus în corpul nostru a scăzut și, în câteva săptămâni, am fost in totalitate cured.We, de asemenea, întrebat de ce el nu a ieșit în lume, care a avut leac și a spus că a făcut-o în 2011, dar a fost respins de către echipa de cercetare International. Cel mai important lucru este pentru tine de a fi vindecat Dacă vrei să știi despre acest apel de plante pe +234 706 542 4920 sau e-mail: herbalcure4u@gmail.com. Dumnezeu să vă binecuvânteze.

 2. Pingback: Pericolele vaccinarii ascunse timp de 30 de ani. Iata aici dovezile! | Asociatia Medicilor de Familie Mures

 3. mama dolores on

  L-a fel de stiintific s-a demonstrat ca ADHD este o boala genetica deci nu are cum sa fie provocata de vaccinuri. Si cu asta m-am lamurit cat de bine e documentat articolul. Pe prospectul foecarui vaccim scrie clar si concis care sunt efectele adverse ale acestuia. Daca se obosea sa citeasca doamna ar fi observat toate aceste lucruri. Plus ca nici putina biochimie n-ar strica sa stie. Dar cine sunt eu sa imi dau cu parerea,un biet profan.

 4. Fie acest articol este prost documentat si ofera informatii ciuntite, nereflectand cartea – ceea ce, pentru binele doamnei Todea-Gross speram. Fie cartea in sine se bazeaza pe interpretari eronate si are o valoare stiintifica si medicala scazuta.
  Sa privim doar argumentul repetat de mai multe ori in articol despre legatura dintre vaccinuri si ADHD. Daca intr-adevar a crescut incidenta cazurilor de ADHD in perioada in care a crescut numarul de vaccinuri – acest lucru nu se spune nimic in absenta unei analize solide a altor factori (de mediu sau de alta natura) care ar putea explica eventuala incidenta crescuta a ADHD.
  Ca sa nu mai spunem ca simplul fapt ca pana in anii 70 nu era recunoscut ADHD ca afectiune nu inseamna ca nu exista, ci doar ca nu fusese acceptat ca atare de catre comunitatea stiintifica, si era vazuta eventual ca ‘neastamparare’ etc (de altfel cazul multor alte afectiuni).
  In fine, articole alarmiste, prost documentate, nu ajuta prea mult pe nimeni.

 5. Afirmatiil doamnei doctor sunt interesante, dar nu prezinta absolut nicio dovada . Sunt doar pareri personale ale dumneai, vreau sa vad niste studii serioase. Sa afirmi ca bolile copilariei sunt ‘usoare’ si organismul lupta fara probleme cu ele, e dovada de ignoranta. Pai cum doamna, variola era o bola usoara cand putea duce la orbire, osteomielita, encefalita, pneumonie si nu arareori la moarte. Tusea convulsiva are complicatii serioase, iar rata mortalitatii e de 1% la copiii nou-nascuti care contracteaza boala. Difteria poate afecta inima si rinichii iar 5-10% din cazuri sunt mortale. Tetanusul produce afectare nervoasa si poate fi fatal. Deci cat de ignorant si inconstient sa fii sa afirmi asemenea ineptii ? Care era rata mortalitatii infantile in anii 30 si care e acum ?
  Si asta cu companiile farmaceutice tine pana la un punct. Vaccinarile se faceau si in tarile comuniste unde nu cred ca existau companii farmaceutice private care sa isi vanda vaccinurile.

 6. Daca am facut vaccinurile din schema obligatorie pana la cel de 4 luni,inclusiv cum si cand ar trebui sa procedam sa eliminam metalele grele din organism?Deja avem o dermatita atopica aparuta pe picioruse!Acum avem 9 luni!Multumesc

 7. Au început rahaturile astea pseudomedicale si pseudostiintificeesa prindă teren și la noi… În state au început sa apară mii de cazuri de îmbolnăviri care ar fi putut fi prevenite tocmai pentru to felul de stupizi și stupide cred astfel de articole.

 8. MAMA DOLORES, poate ar trebui sa te informezi Mai atent. Cauzele boillor precum ADHD sau autism nu sunt cunoscute. Desi expertii sustin ca ADHD are o componenta genetica, in sensul in care se crede ca genele care controleaza nivelurile de functionare a anumitor compusi chimici in creier numiti neurotransmitatori par a fi diferite la cei cu ADHD. In unele cazuri nu exista nici o legatura genetica. CDC estimeaza ca ADHD in randul copiilor din USA a crescut de la 7.8% in 2003 la 21.8% in 2007. Ace asta inseamna o crestere de 21.8% in doar 4 ani. Genele nu se schimba Asa de repede.

  • mama dolores on

   Ana ,Dermatita atropica poate avea si un istoric genetic eu si sotul meu avem amandoi psoriazis deci posibilitatea ca fii mei sa faca boala este extrem de mare. Explicatia dermatologului la dermatita fiului meu a fost foarte clara. Era clar expus roscului de a avea o astfel de boala avamd in vedere antecedentele noastre. Orocum dermatita este tratabila cu rabdare si urmand toate indicatiile medicului dermatolog

  • mama dolores on

   Atata timp cat “expertii” imi sustin spusele cred ca mi-am exprimat opinia referitoare la subiectul tratat. Cat despre cazurile de ADHD din SUA sa spunem doar ca acolo la cel mai mic semn de neregula parintii isi duc copiii la psiholog. La noi nu inseamna ca ADHD nu exista la un nivel atat de mare ci ca nu a fost inca diagnosticat. Nu putem da vina pe vaccinuri pt o boala care incet incet isi descopera secretele.

 9. “Fantastic” articol.
  Ia uite cum sclipeste inteligenta in el:
  – Dar cum pot fi prevenite bolile copilăriei, dacă se renunţă la vaccinuri?
  – Ele nu trebuiesc prevenite! Dimpotrivă, este indicat ca toţi copiii să facă bolile copilăriei. Aceste boli joacă un rol important în formarea unui sistem imun sănătos al copilului, iar imunitatea

  Abia astept sa vad parinti care isi lasa copii sa treaca prin Polio, Hepatita B, Dezinterie si meningita “pentry formarea unui sistem imun sanatos”.
  Majoritatea vaccinurilor nu sunt pentru “bolile copilariei” ci sunt pentru boli de care nu au scapare daca pe iei iar efectele lor sunt mai dure si mai grave decat efectele vaccinului.
  As prefera sa am un copil cu ADHD decat cu Polio https://www.google.com.au/search?q=polio&espv=2&biw=1920&bih=979&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=tBa_VMTEFqO2mQWm04H4Dw&ved=0CAYQ_AUoAQ), HepB sau Meningita.

  • Mai bine sa zici Doamne fereste ! Habar nu ai ce inseamna sa ai un copil cu ADHD ! Pe langa faptul ca viata de familie este distrusa ( parintii isi pierd rabdarea , ii biruie oboseala , devin iritabili, incep sa-si faca reprosuri , isi pierd speranta pt ca orice ar incerca nimic nu-l poate face pe copil sa isi gaseasca locul) , sunt si relatiille sociale terminate , fuge lumea de tine ca necuratul de tamaie , copilul este etichetat ca fiind ” cu probleme ” , dar mai presus de toate ramane nefericirea si neimplinirea copilului , care nu este acceptat de nimeni , toata lumea il cearta si il admonesteaza pentru ca este neastamparat . Stiu ce spun pentru ca am avut un copil perfect normal pana la varsta de 1 an , dupa care , incet , dar sigur , s-a instalat cosmarul .

   • Corneliu habar nu ai ce înseamnă sa ai un copil cu autism și ce nefericire iti aduce in familie. Roagate domnul sa te ferească de așa nenorocire….

 10. ADHD nu poate fi o reactie adversa de la un vaccin deorece este o problema de natura psihologica. Distragerea atentiei la alte activitati cum ar fi privitul in exces la televizor sau pe internet de la varste fragede treptat pot afecta creierul uman. Acest lucru incepe sa se vada la varsta de 7 ani cand se prezinta simptomele de neatentie si concentrare asupra detaliilor.
  ADHD (acronimul locuțiunii din engleză Attention Deficit Hyperactivity Disorder) este o tulburare psihiatrică, de neuro-dezvoltare, care afectează mai ales copiii și se manifestă prin imposibilitatea acestora de a se concentra asupra unui anumit subiect sau unei anumite acțiuni. Netratată poate avea consecințe negative pe termen lung (psihologice, sociale, economice).

  Începând cu ianuarie 2014, mai multe opinii medicale s-au conturat in jurul ideii ca ADHD nu este o boală și, prin urmare, nu ar necesita tratament medicamentos[necesită citare]. În acest sens Dr. Laura Bastra de la Universitatea din Groningen este de opinie că ADHD este o tulburare de comportament care necesită măsuri cu caracter educațional, eventual și asistența unui psiholog.
  ADHD la copil

  Aceasta afecțiune se poate manifesta la preșcolari, școlari si adolescenți.

  Conform DSM IV simptomele ADHD sunt:

  Incapacitatea copilului de a-și menține atenția și aceasta este ușor perturbată de stimulii din jur;
  Hiperactivitatea, ducând la un comportament inadecvat;
  Impulsivitatea (afectarea ariilor cerebrale de inhibiție) care îl determina pe copil să se implice în diverse activități chiar foarte riscante fără a putea evalua gravitatea riscurilor.

  Simptomele de neatenție

  ignoră detaliile
  greșește din neglijență
  își menține cu greutate concentrarea la lucru sau la joacă
  pare să nu asculte atunci când cineva i se adresează direct
  nu respectă instrucțiunile
  nu termină ceea ce a început
  are dificultăți în a-și organiza sarcinile și activitățile
  evită activitățile care necesită efort intelectual susținut
  pierde lucruri de care are nevoie
  este distras de zgomote exterioare
  este uituc în activitățile lui

  În același sens, încă din anul 2011, Dr. Russell A. Barkley, profesor de psihiatrie la Medical University of South Carolina, a afirmat că ADHD constă în tulburare de comportament și impulsivitate etichetate în mod curent ca boala ADHD, deși, în fapt, această simptomatologie trebuie analizată printr-o anamneză completă a pacientului și o buna cunoaștere a antecedentelor familiale și a istoricului pacientului, neexistând teste de natură medicală sau neurologică care ar putea indica prezența ADHD.

  ADHD afectează sexul masculin mai mult decât pe cel feminin.

  Raportul băieți:fete este 4:1. Diagnosticul la fete este mai dificil, căci predomină forma ADHD cu inatenție. ADHD poate fi tratat numai medicamentos.

  Conform studiilor, fără tratament, 30% dintre cei care suferă de ADHD merg către delincvență juvenilă. Dacă nu au inteligență superioară, o familie care să-i susțină, dacă părinții sunt șomeri, dacă nu au suportul educațional și material, ajung să comită infracțiuni.

  Un alt studiu[necesită citare] de psihopatologic realizat în cadrul Direcției Generale a Penitenciarelor din România a relevat faptul că 85% dintre deținuți suferă de ADHD.

  Un copil cu ADHD care nu este diagnosticat și tratat la timp se va confrunta cu multe probleme acasă și în societate. Din cauza comportamentului la școală va fi izolat de grup, va fi respins de colegi. Profesorul îl va certa pentru că nu e atent. Acasă, simțindu-se ei înșiși vinovați, părinții își vor revărsa și ei angoasele pe copil. Cu timpul, atât situația de la școală, cât și cea de acasă vor înrăutăți simptomele, iar în lipsa tratamentului, copiii cu ADHD devin agresivi, dezvoltând comportamente antisociale

  ADHD cu inatenție (in engleza ADHD-predominantly inattentive sau ADHD-PI sau ADHD-I) este una din cele trei subtipuri de ADHD (Deficit de Atenție / Tulburare Hiperkinetică).

  • Voi de ce dracu nu concepeti ca vaccinarea poate activa anumite boli ?? Cat de incuiat trebuie sa fii astfel incat sa crezi ca doar ceea ce te invata scoalai este purul adevar??
   Cum dracu ai reactiona daca fiul tau ar avea una dintre bolile de mai sus, si nici unul dintre doctorii la care vei merge nu iti va da nici un raspuns. Dar NICI UNUL !!! CUM ??
   Nu vei incerca sa aflii raspunsuri ??
   Da-o dracu de treaba !!!

 11. D-na AUTOR, inainte de a scrie toate timpeniile alea, fara sa va si documentati, v-ati intrebat cum se poate ca “medicul clujean Christa Todea-Gross” sa nu apara in registrul medicilor din Romania. Ca asta inseamna ca nu are drept de practica, deci nu profeseaza, deci este medic doar in mintea ei sau pentru prostii care pun botul.
  http://www.cmr.ro/registru/

  • Dna doctor nu apare in Registru pentru ca ceea ce transmite nu a fost pe placul colegilor de breasla. Personal o cunosc, si sincer femeia asta face mai mult bine intr-o singura zi decat o sa faci tu in intreaga ta viata

 12. Fiecare e liber sa creada ce vrea, insa eu stiu din propria experienta ce efecte au aceste vaccinuri. Cum e posibil ca sa fac ma trezesc cu o boala rara gen teleangiectazie ereditara, pe care culmea nimeni din familia mea nu o are pana la 2 generatii in urma, care din nou culmea este o boala autoimuna, la fel am si reumatism de la 2 ani.
  Sora mea de la varsta de 3 ani sufera de rectocolita ulcero-hemoragică pe care la fel nimeni din familie nu a avut-o. ADHD este clar ca se poate dobandi sau mosteni din diferite cauze, dar nu excludeti posibilitatea ca si aceste vaccinuri sa aiba un rol. Fetita mea de 14 luni, a fost diagnosticata cu dermatita atopica de la 4 luni, nici eu si nici sotul nu am avut vreodata boli alergice de genul, si nici bunicii. Nu strica sa fim putin mai precauti si sa ne informam mai atent inainte de a merge cu “turma”. Si ca sa raspund unei intrebari ce a fost postata, ca in tarile comuniste nu erau producatori farmaceutici privati, asta este o “gogoasa” de gradinita, de GLOBALIZARE ai auzit si ce se urmareste prin ea? Producatorii farmaceutici au existat mereu si principala motivatie a lor a fost, este si vor fi BANIIIIIIIII !

  Oameni buni pe prospectele vaccinurilor, producatorii scriu ce vor ei, nu mai credeti in basme la varsta asta si chiar si asa eu nu am primit nici un prospect a vreunui vaccin care i-a fost administrat fetitei mele ca sa fiu informata, asa cum e normal si legal.

  Iar despre acele boli ale copilarilei despre care va plangeti sa provoaca pe mama si pe tata, de unde stiti voi? au existat cazuri reale de copiii (nu unul sau zece) nevaccinati care au avut complicatii? sau doar cazuri prezentate de mass-media in formatul clasic DRAMATIC ca uitati ce se intampla daca nu va vaccinati copiii? Sa nu uitam totusi ca MASS-MEDIA pe langa BISERICA este una ditre cele mai puternice arme de manipulare a maselor. Nu luati in calcul articolul de mai sus, ci faceti o analiza mai atenta a celor din familie si a afectiunilor de care sufera fiecare si apoi trageti concluziile. Acel program de depopularizare in masa exista, insa multi dintre noi nu mai pot procesa corect informatiile deoarece sunt mult prea usor de manipulat.

 13. Ganditi-va doar ca pe vremea lui adam si al evei nu exista chimie si vaccinuri si totusi oamenii traiau sute de ani! astazi -consecintele medicinei le putem observa cu totii!

 14. Eu sincer va spun ca cel mai bine ar fi sa ne vaccinam copii si sa lasam fel si fel de studiosi sa isi zica parerea despre una despre alta !Ca doar nu ei au inventat vaccinul anti polio sau cel anti tbc si asa mai departe , eu mi-am vaccinat copii cu tot ce a fost necesar chiar si ceva pe langa schema de vaccinare si pana acum nu au avut nimic ,cea mare avand 18 ani si cel mic 8 sunt mari sanatosi veseli fara nici un fel de tulburari sau mai stiu eu ce inventii.

 15. Pingback: Care sunt efectele reale ale vaccinurilor şi ce pot face părinţii? - Fii Sanatos

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.