Cât ne costă în plus o dietă sănătoasă

Cât ne costă în plus o dietă sănătoasă

0

dietaÎntr-un nou studiu se arată că o dieta sănătoasă bogată în fructe, legume, nuci, peşte, costă cu aproximativ 5 lei mai mult decât una în care predomină alimentele semipreparate.

Studiul despre cât ne costă o dietă sănătoasă a fost publicat în 5 decembrie în revista BMJ.

“Pentru multe familii cu venituri mici, acest lucru ar putea fi o barieră reală pentru o dietă sănătoasă”, a spus autorul studiului Mayuree Rao.

Cu toate că mulţi oameni nu cumpără alimente sănătaose din cauza costului lor, în realitate, diferenţa de preţ dintre o dietă sănatoasă şi semipreparate este mică, suşţin oamenii de ştiinţă.  Privind consecinţele pe termen lung, însă, asupra sănătăţii costurile devin  insignifiante.

Studiul a analizat datele comparând preţul alimentelor sănătoase dintr-o dietă, cu preţul celor mai puţin sănătoase.

“Oamenii, de obicei, spun că alimentele sănătoase sunt mai scumpe şi asemenea costuri le limitează obiceiurile culinare sănătoase”, spune Mayuree Rao, de la Universitatea Harvard.

Cercetarea a analizat 27 de studii din 10 ţări cu venituri ridicate, care au inclus preţuri pentru produsele alimentare individuale şi obiceiurile alimentare. Studiul a evaluat diferenţele de preţuri la o porţie şi pentru 200 de calorii pentru produsele alimentare individuale, precum şi preţurile pe zi şi pe 2.000 de calorii pentru o dietă generală.

sursa: http://consumer.healthday.com

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.