“Ce ştim despre Neuropatia Diabetică” 5 septembrie 2013, Cluj-Napoca

“Ce ştim despre Neuropatia Diabetică” 5 septembrie 2013, Cluj-Napoca

0

diabetNeuropatia Diabetică Periferică afectează aproximativ 50% din pacienții cu diabet zaharat de tip I. Nediagnosticată și netratată la timp aceasta poate duce la deformări ale picioarelor, ulcerații greu vindecabile și chiar la amputări. Rolul pacientului este determinant în prevenția și stoparea evoluției Neuropatiei Diabetice.
La inițiativa Societăţii de Neuropatie Diabetică – Neurodiab, a avut loc la Cluj-Napoca, pe data de 26 ianuarie 2013, prima întâlnire între consiliul director al Neurodiab și membrii Federaţiei Asociaţiilor Diabeticilor din România. Urmând această direcție, Societatea continuă seria manifestărilor pentru pacienți în orașele din țară unde activează asociații de pacienți cu diabet zaharat, pentru a facilita accesul acestora la informații de actualitate privind Neuropatia Diabetică.

Seria conferintelor “Ce stim despre Neuropatia Diabetică” continuă cu manifestarea de la Cluj-Napoca din data de 5 septembrie 2013, orele 17, la Centrul de Cultură Urbană din Parcul Central (fostul Casino). Evenimentul este structurat sub forma unei conferințe interactive de doua ore în cadrul căreia se dorește abordarea interdisciplinară a Neuropatiei Diabetice:
• Neuropatia Diabetică din punctul de vedere al neurologului- lector dr. Bogdan Florea, medic specialist neurolog,
• Neuropatia Diabetică din punctul de vedere al diabetologului- lector dr. Daniel Cosma, medic rezident diabetolog,
• Implicatiile Neuropatiei Diabetice in calitatea vieții-lector psiholog Cristina Petruț.

Participanții vor putea interactiona cu specialiștii prezenți pentru găsirea celor mai bune modalități de educație pentru prevenirea și managementul eficient al neuropatiei diabetice. În finalul evenimentului se vor efectua testări ale riscului de ulcerație a piciorului diabetic.

Intrarea este liberă.
Partener oficial Primăria Cluj-Napoca.
Sponsor Worwag Pharma.

Istoric:
Societatea de Neuropatie Diabetică-Neurodiab a luat ființă în anul 2012 la Cluj-Napoca, având ca misiune creșterea conștientizării problematicii neuropatiei diabetice, educarea publicului și a furnizorilor de servicii medicale, sprijinirea pacienților, încurajarea găsirii de resurse, a cercetării pentru înțelegerea cauzelor neuropatiei diabetice, pentru dezvoltarea de terapii cât mai eficiente.
Prima conferinta în teritoriu dedicată pacienților a avut loc la Târgu-Mureș în 27 iunie 2013 si s-a bucurat de o larga participare din partea pacientilor din oraș.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.