Cum se poate evita obezitatea la copii

0

1615_articolMilioane de copii din întreaga lume suferă de obezitate, însă vina nu este în primul rând a lor, ci a celor din jur, a părinţilor, care ar trebui să fie atenţi la alimentaţia celor mici. Ca părinte, primul pas pe care trebuie să îl faci este să simplifici lista de cumpărături. Pediatrul dietetician Mary Jones Verbovski susţine că trebuie să eviţi produsele cu grăsimi săturate sau cele cu sirop de glucoză. Aceasta subliniază faptul că trebuie să te orientezi către alimente cât mai simple, pentru că pe măsură ce sunt mai procesate devin mai periculoase, arata eHow.Ea recomanda lactate proaspete şi alimente colorate cât mai natural.

“Alimentaţia sănătoasă începe de la băcăniile şi pieţele locale”, spune Matt Mallard, antrenor personal la Gainesville Health and Fitness. El spune că atâta timp cât mâncarea poate stă pe raft fără să fie la rece, nu are ce cauta în corpul nostru.

Părinţii trebuie să devină modele pentru copiii lor şi să se bucure de tot ceea ce se întâmplă. Un copil care creşte într-un mediu pozitiv şi iubitor, în care toţi membri stau la masă, va ajunge o persoană care ştie să se bucure aşa cum trebuie de propria viaţă şi să fie educat.

Invita copilul în bucătărie atunci când găteşti şi oferă-i sarcini simple. Îi vei oferi responsabilitate şi el va fi conştient de ceea ce are voie să consume şi ce nu. Practic, îi oferi puterea să decidă asupra sănătăţii sale. Invitându-i în bucătărie, o să fie mai bine şi pentru părinţi, pentru că lăsându-i să aleagă fructele sau legumele, cei mari vor înţelege mai bine ceea ce le place sau nu. Totodată, aceasta este o şansă să îl înveţi să numere. De exemplu, dacă faci o prăjitură, pune-l să numere lingurile de făină sau ce alte ingrediente foloseşti. În plus, astfel îl poţi învăţa cât de bune şi naturale sunt dulciurile realizate în casa în comparaţie cu cele din comerţ. Un alt motiv pentru care este bine să găteşti împreună cu cel mic este mişcarea fizică pe care o va face în acest timp. În loc să stea în pat şi să se uite la televizor se va agita pe lângă tine.

Sursa: ziare.com

 

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.