Epilarea definitiva. Avantaje si efecte adverse

0

Nu mai trebuie sa duci grija parului nedorit, nu te mai alegi cu umflaturi, zgarieturi, arsuri! Epilarea definitiva prezinta numeroase avantaje. Efecte adverse? Ce ar trebui sa stii!

Parului nedorit iti da periodic batai de cap indiferent de ce metoda de epilare folosesti! O solutie, o varianta optima, este epilarea definitiva. Epilarea cu laser foloseste fascicule de lumina extrem de concentrate pentru a penetra foliculii de par. Epilarea definitiva se obtine cu ajutorul unui dispozitiv care foloseste lumina intensa pulsata – IPL, suna precizarile legate de epilarea definitiva, facute de dr. Anca Dobos, medic primar in dermato-venerologie, intr-un material pe aceasta tema.

Firul de par este incalzit, fara ca pielea sa fie afectata in vreun fel pielea. Caldura coboara pana la radacina firului, pe care o distruge. Epilarea cu laser patrunde mai profund la nivelul pielii comparativ cu IPL. Laserul actioneaza pe o singura lungime de unde, in timp ce IPL utilizeaza un spectru larg de lungimi de unda ale luminii.

Epilarea definitiva – ce trebuie evitat

“Evitati folosirea unor produse agresive, precum cele de exfoliere. Este recomandat ca tratamentul sa fie aplicat pe pielea curata, adica fara creme, deodorante sau alte produse cosmetice. De evitat sunt si apa calda sau expunerea la orice sursa de caldura (sauna, sport). Daca aceste indicatii nu sunt respectate se pot obtine rezultate mai slabe sau pielea poate deveni iritata”, a precizat dr. Anca Dobos

Inainte cu sase luni de epilarea definitiva, trebuie evitata epilarea cu ceara. De asemenea, nu se recomada expunerile la soare inainte si dupa epilarea definitiva.

Epilarea definitiva – sunt necesare mai multe sedinte

Numarul de sedinte necesare pentru epilarea definitiva este in functie de tipul pielii, de culoarea parului si de zona tratata. Totul depinde de fiecare persoana in parte: “Sedintele pot avea loc la intervale intre 4 si 12 saptamani. Dupa o sedinta dispare 60-70% din parul tratat. insa, la cateva saptamani parul apare iar, dar acestea sunt fire noi, crescute din alte radacini. La urmatoarea sedinta vor fi indepartate si acestea si tot asa, pana cand vor fi distruse toate radacinile”.

Epilarea definitiva – efecte adverse

Efectele adverse nu ar trebui, in mod normal, sa ingrijoreze persoana care apeleaza la epilarea definitiva – totul dispare in cateva zile: “Este normal sa apara zone inrosite sau putin umflate, care vor persista timp de 24-48 de ore. Dupa cateva zile se pot observa fire negre in piele. Acestea sunt firele de par arse, pe care pielea le elimina”.

Share.

Leave A Reply