Este sanatos sau nu sa bei cafea?

0

In toata lumea se bea mai mult de 400,000,000,000 de cesti de cafea pe an. Filanda, care se situeaza in topul consumatorilor de cafea, are o medie de 6 cesti de cafea pe zi. Germania si Japonia se afla pe locurile 2 si 3 in consumul de cafea.

Cafeaua este buna pentru sanatate sau nu?

Cercetarile arata ca consumul moderat de cafea are mai multe beneficii pentru sanatate, deoarece cafeaua contine antioxidanti.

“Antioxidantii sunt substante nutritive care lupta impotriva deteriorarii oxidative a corpului uman. Iar substantele antioxidante din cafea se gasesc si in fructe.” a spus dr. David Heber, director la Center for Human Nutrition, UCLA.

Majoritatea consumatorilor de cafea sunt interesati de ingredientul care produce dependenta de cafea. Cofeina schimba mecanismul de functionare al creierului si blocheaza actiunea care provoaca somnul. De aceea, dupa ce bem o cafea o persoana se simte mai treaza.

Cafea activeaza hormonii placerii

Deasemenea, cafeaua activeaza hormonii placerii – dopamina, care contribuie la dependenta de cafea si deasemenea influenteaza si sistemul nervos care raspunde cu administrarea adrenalinei in organism, care ne face mai atenti si mai sensibili.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.