Fericirea - un obiectiv transformat intr-un stil de viata

Fericirea – un obiectiv transformat intr-un stil de viata

0

Fericirea poate fi atinsa daca o practicam ca pe un stil de viata. Daca ne gandim cat de grave sunt lucrurile din viata noastra nu vom ajunge nicaieri.

Sa vorbesti despre toate lucrurile care sunt gresite in viata ta? Nici gand. Sa citesti carti despre cum sa te ajuti singur? Poate ajuta, dar cartile nu vor face lucrurile pentru tine.

Fericirea – ce trebuie facut pentru a o atinge

Tot ceea ce trebuie sa faci este sa schimbi modul in care gandesti. Fie ca citesti carti de dezvoltare personala sau ca incepi un jurnal al recunostintei, fie ca incepi sa te rogi sau sa meditezi, lucrurile o sa mearga bine pana cand ceva iti va sta iarasi in cale.

Fericirea – cum sa faci sa fie un stil de viata ?

Iata cateva sfaturi.

 •  Asuma-ti responsabilitatea pentru situatia in care te gasesti:
  Nu vei fi niciodata capabil sa gasesti adevarata fericire cu convingerea ca altcineva sau altceva te tine blocat acolo unde esti. Inceteaza sa iti irosesti puterea! Ti-ai ales calea, ceea ce inseamna ca ai capacitatea de a alege ceva mai bun.
  Alegerea unei cai mai bune nu este intotdeauna cea mai usoara alegere si s-ar putea sa aiba consecinte care sunt dificile, dar in cele din urma TU esti unica persoana responsabila pentru modul in care te simti. Cand intelegi acest lucru, realizezi ca poti crea orice doresti.
 • Motiveaza-te
  Gaseste modalitati de tine la vedere lucrurile noi pe care vrei sa le introduci in viata ta pentru a fi mai fericit. Intocmai precum, daca obiectivul tau este de a merge la sala in fiecare dimineata, ti-ai putea pune echipamentul intr-un loc la vedere ca o modalitate vizibila de reamintire, utilizeaza acelasi proces pentru remodelarea ta mentala. Schimba-ti screen saver-ul (imaginea de fundal a ecranului calculatorului care apare cand acesta intra in hibernare) cu un citat care sa te inspire, incepe fiecare zi cu un mesaj inspirational, poarta o bijuterie sau pastreaza asupra ta un obiect care sa-ti aminteasca noua ta intentie.
 • Inconjoara-te de oameni responsabili si cu aceleasi obiective. Da, adevarata schimbare trebuie sa fie impulsionata launtric. Dar exista un motiv pentru care oamenii angajeaza antrenori personali atunci cand incearca sa devina mai sanatosi. Responsabilitatea incurajeaza o continua miscare catre progres si ne motiveaza pentru a nu renunta. Gaseste pe cineva care doreste aceleasi lucruri ca si tine si responsabilizati-va reciproc.
 • Renunta la atitudinea totul-sau-nimic.
  Nu conteaza cine esti sau cat de iluminat esti, nu vei fi niciodata perfect. Vei avea zile mai bune, in care vei reusi sa faci ce iti propui si zile mai putin bune in care nici nu vei vrea sa incerci sa faci ceva.
 • Ia-ti o zi sau doua pauza. Cand iti iei concediu de la munca, nu o faci gandindu-te ca, atunci cand te vei intoarce, va trebui sa inveti de la capat tot ce ai facut. Doar reiei lucrurile de unde le-ai lasat. La fel este si cu zilele libere de la stilul de viata. Lasa-ti creierul sa se odihneasca dupa intreaga recablare pe care a facut-o, si reia dupa cateva zile de unde ai ramas.

Cateva zile pauza nu inseamna renuntare. Nu inseamna totul sau nimic. Un stil de viata fericit nu este diferit cu nimic de orice alt nou obicei pe care vrei sa ti-l dezvolti. Secretele succesului sunt aceleasi. Iar daca vei vrea ceva ce nu ai avut niciodata, va trebui sa faci ceva ce nu ai facut niciodata si apoi sa practici acel lucru.

In viata, poti creea tot ceea ce vei dori. Tot ce trebuie sa faci este sa nu te mai gandesti la ceea ce nu vrei, sa te concentrezi asupra a ceea ce vrei, si apoi sa treci la actiune pentru a face acel lucru sa se intample.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.