Incep sa cada capete dupa elicopterul cazut in lacul Siutghiol

Incep sa cada capete dupa elicopterul cazut in lacul Siutghiol

0

Decizii, declaratii, opinii, dezvaluiri care accentueaza controversele in cazul accidentului de elicopter de pe lacul Siutghiol. Daca secretarul de stat in MAI Raed Arafat sustine ca s-a intervenit in cel mai scurt timp, seful lui, ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, l-a inlocuit din functie pe seful ISU Constanta, Viorel Jianu, si i-a cerut premierului Victor Ponta sa il schimbe din functie pe prefectul judetului, Radu Volcinschi!

Intr-o filmare de amator prezentata de Digi24 se aud strigatele de ajutor ale unuia din ocupantii elicopterului, care a supravietuit impactului. Omul era inca in viata si nimeni nu ajungea la el sa-l salveze – este probabil ca a murit in cauza hipotermiei!

MAI sustine ca victimele n-ar fi rezistat decat cel mult 20 de minute in apa de doua grade. Ce a sustinut Raed Arafat, ce a facut Gabriel Oprea

“Accidentul aviatic s-a produs in timp ce aeronava survola lacul Siutghiol. Respectivul lac are lungime de 7,5 kilometri, latime medie de 2,5 kilometri, adancime variabila, intre 6-7 metri, fiind acoperit de mal, iar in ziua de 15 decembrie, temperatura apei era de doua grade Celsius. (…) In situatia data, supravietuirea constienta ar fi putut fi de cel mult 12 minute, iar supravietuirea generala, de cel mult 20 de minute, intr-o apa de doua grade Celsius”, a afirmat purtatorul de cuvant al Ministerului Afacerilor Interne, Monica Dajbog.

”Fortele au ajuns in timp util” si ”nu exista mai repede decat atat sa intervii in conditiile organizarii existente”, spunea secretarul de stat in MAI Raed Arafat. Si, totusi, seful lui Gabriel Oprea a inceput sa taie in carne vie! Martorii au acuzat insa ca fortele de interventie au ajuns foarte tarziu, motorul barcii nu a pornit si alte probleme.

Nicusor Constantinescu: Raed Arafat minte. Elicopterul avea flotoare. Cine a taiat flotoarele?

“Elicopterul Eurocopter are doua motoare, sisteme de zbor pe timp de noapte, flotoare. (…) a fost preluat in noiembrie 2014 de SMURD, fara acceptul meu, schimbandu-i-se destinatia pentru achizitia pe fonduri europene. Eu i-am zis ”domnule secretar de stat, sa va asumati raspunderea, pe semnatura, ca eu nu aprob asa ceva”. Dupa aia eu am fost plecat din tara, s-a schimbat destinatia abuziv, cat am fost eu in SUA. Domnul Arafat minte. Elicopterul avea flotoare. Cine a taiat flotoarele? Intrebati-l pe domnul Arafat unde sunt flotoarele”, a declarat Nicusor Constantinescu, presedintele suspendat al Consiliului Judetean Constanta, potrivit ziare.com, sugerand ca, avand flotoare, elicopterul putea sa coboare fara probleme pe lac.

Pozitia SC REGIONAL AIR SERVICES SRL – aeroport Tuzla

SC REGIONAL AIR SERVICES SRL – aeroport Tuzla a venit cu precizari despre elicopterul EC 135 SMURD, care a cazut in lacul Siutghiol: ”Elicopterul a fost operat si intretinut de SC REGIONAL AIR SERVICES SRL strict in perioada 29. 03. 2013 — 29. 09. 2014 (…) Elicopterul a fost contractat pentru programul transfrontalier ”Equipment to save our lives” — fiind proiectat si dotat cu maxima precizie pentru acest scop, descris la nivel de detaliu de proiectul de finantare europeana. (…) Intrarea elicopterul EC 135 in sistemul public de alarmare al 112 a fost refuzata, ca si angajarea medicilor, motiv pentru care s-a recurs la rezilierea contractului si transferul acestuia sub autoritatea SMURD. Pana la data de 29. 09. 2014 elicopterul civil EC 135 a fost intretinut si operat in perfecta conformitate cu standardele privind aviatia civila (…).Din pacate, legatura dintre SC REGIONAL AIR SERVICES SRL si YR-CJC a incetat in data de 29. 09. 2014. Dupa aceasta data, elicopterul a trecut la standardele de intretinere si operare militare”.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.