Posturi deblocate la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii “Grigore Alexandrescu”

Posturi deblocate la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii “Grigore Alexandrescu”

0

Ministrul Sanatatii Nicolae Banicioiu a anuntat, marti, deblocarea a 119 posturi pentru angajarea personalului necesar functionarii noului centru de chirurgie cardiovasculara de la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii “Grigore Alexandrescu”. Lucrarile la acest centru vor fi finalizate in aceasta primavara.

Banicioiu: saptamana aceasta se va organiza primul concurs pentru ocuparea postului de chirurg cardiovascular la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii “Grigore Alexandrescu”

Ministrul Sanatatii Nicolae Banicioiu s-a intalnit cu managerul unitatii – Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii “Grigore Alexandrescu”, prof.dr. Dan Mircea Enescu, si a inspectat stadiul lucrarilor la Centrul de chirurgie cardiovasculara si Unitatea de Primiri Urgente, departamente aflate în constructie. De asemenea, ministrul a vizitat si sectia de chirurgie plastica si reparatorie care a fost modernizata si reabilitata.

Conducerea unitatii sanitare a apreciat, pana la începutul lunii mai a.c. lucrarile la centrul de chirurgie cardiovasculara vor fi finalizate, urmand ca departamentul sa fie echipat complet cu aparatura moderna necesara din fonduri asigurate de catre Ministerul Sanatatii.

“Toti acesti pasi reprezinta confirmarea ca anul trecut nu am stat degeaba. În acest an vor fi finalizate doua departamente foarte importante din cadrul unitatii sanitare, UPU si centru de chirurgie cardiovasculara. Ministerul Sanatatii a deblocat deja 119 posturi pentru angajarea personalului necesar functionarii centrului de chirurgie cardiovasculara. Chiar saptamana aceasta se va organiza primul concurs pentru ocuparea postului de chirurg cardiovascular”, a afirmat, in timpul vizitei la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii “Grigore Alexandrescu”, Nicolae Banicioiu.

Potrivit site-ului unitatii – Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii “Grigore Alexandrescu”, peste 200.000 de consultatii sunt realizate in fiecare an, in cadrul spitalului, si tot aici sunt internati peste 30.000 de copii cu varste între o zi şi 18 ani. O alta statistica arata ca peste 1,2 milioane de copii din toata tara sunt deserviti atat prin intermediul cabinetelor şi camerelor de garda ale spitalului şi prin intermediul Policlinicii Dorobanti.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.