VIDEO 360 Premiera nationala: Prima interventie chirurgicala din Romania inregistrata cu o camera care filmeaza la 360 de grade a fost realizata de Televiziunea Medicala, la Timisoara

3

Imaginile filmate de Televiziunea Medicala cu o camera care surprinde tot ceea ce se intampla intr-o sala de operatie le-au oferit o experienta inedita studentilor de la Universitatea de Medicina si Farmacie din Timisoara. Ei vad in aceasta tehnologie, viitorul in ceea ce priveste invatamantul si practica medicala.

Iata aici o secventa din inregistrarea realizata in premiera, la Timisoara, cu o astfel de camera, in timpul unei interventii chirurgicale (miscati cu mouse-ul imaginea):

“Mi se pare un lucru foarte interesant, si chiar interactiv si cred ca ar putea avea foarte multe aplicatii la noi in Medicina, mai ales in invatamant pentru ca ar putea simula multe situatii cum ar fi operatii, cazuri, interactiuni live cu pacientii si e foarte interesant conceptual.”, student medicina.

“Din punctul meu de vedere, aceasta tehnologie reprezinta viitorul.  Pentru ca, asa cum a spus si colegul meu putem mult mai usor simula niste situatii de urgenta, niste situatii in care trebuie sa luam o decizie in cateva clipite. Si atunci practice, chiar am fi in mijlocul actiunii.”, student medicina.

“Mi se pare o tehnologie foarte uimitoare, iar pentru un student la medicina sa putem vedea cum se desfasoara o operatie si sa avem impresia ca suntem acolo, putem asimila foarte usor ceea ce se intampla sis a facem niste legaturi logice, chiar daca nu suntem acolo, avem impresia ca sunte, si putem deduce mult mai usor si sa vedem operatii la care poate nu avem acces sau nu am putea sa o vedem oriunde. Mi se pare foarte util pentru un student.”, student medicina.

video 360 grade

Prima interventie chirurgicala inregistrata cu o camera care filmeaza la 360 de grade

Prima interventie chirurgicala inregistrata cu o camera care filmeaza la 360 de grade a fost realizata la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Timisoara, in timpul unei operatii de eliminare a varicelor, prin metoda Criostripping.

“Mi se pare o tehnologie revolutionara, ceva nou, care este foarte bun pentru ca ai o vedere la 360 de grade, practic este vorba despre aceasta camera care filmeaza, dupa care prin telefon sau printr-un dispozitiv special pe care se aplica pe ochi, ca un fel de ochelari, in directia in care iti intorci privirea vezi practic un detaliu. Este important pentru ca poate este cineva interesat sa vada plaga operatorie, este interesat sa vada echipa de la anestezie, sa vada detalii din sala de operatie si unde isi indreapta privirea, exact acolo se va focaliza aceasta inregistrare. Mi se pare ceva deosebit, si sper sa o folosim in procesul didactic si mai ales sa reusim sa facem si proiectia acestor imagini.  

https://www.bubl.io/experiences/51884dfa-734e-4e63-ab7e-20b27efbb0c0

“Acest tip de filmare, aceasta tehnologie noua, vrem sa o folosim la Congresul  Roman de Flebologie, care va avea loc in data de 12-14 mai si consider ca va fi ceva nou, ceva care aduce un plus la imaginile filmate de pana acuma. Deasemenea, filmam si in sala de operatie, vrem sa fie ceva deosebit.”, a spus Prof.univ.dr. Sorin Olariu, Șeful Clinicii Chirurgie I, Spitalul Județean de Urgență Timișoara

Camera care filmeaza la 360 de grade ofera o experienta interactiva, datorita  campului vizual sporit. Poate captura continut video panoramic, filmeaza de jur de imprejur, in toate directiile, iar rezultatul este unul care te apropie foarte mult de realitate.

Share.

3 Comments

  1. Pingback: Premieră naţională la Timişoara. Prima intervenţie chirurgicală filmată cu o cameră la 360 de grade VIDEO | Gazetarul.ro

  2. Camera este amplasata prost. Nu se distinge operatia. Daca de ex. un medic a uitat tampoanele in pacient nu va putea fi tras la raspundere.

Leave A Reply