S-a descoperit cauza bolii Alzheimer (VIDEO)

S-a descoperit cauza bolii Alzheimer (VIDEO)

2

Oamenii de stiinta au descoperit cauza care duce la declansarea bolii Alzheimer.

Dupa ce au analizat peste 3.500 de creiere, cercetatorii americani au ajuns la concluzia ca o proteina numita tau, de mult suspectata ca ar avea un rol important in aparitia bolii Alzheimer, este principalul factor al declinului cognitiv care apare pe parcursul acestei boli.

Noua descoperire arata, totodata, ca amiloidul, o alta proteina care se aduna in depozite pe parcursul bolii, are un rol mult mai mic decat se credea pana acum.

Cercetatorii sugereaza astfel ca terapeutii ar trebui sa se concentreze de acum pe proteina tau in tratamenul bolii Alzheimer si mai putin pe amiloid.

Alzheimer este o afectiune cronica neurodegenerativa

Alzheimer este o afectiune cronica neurodegenerativa caracterizata prin pierderea progresiva a tesutului creieruui din cauza acumularii a doua proteine, β-amiloid si tau. Acestea intrerup procesul celular normal si duc, in cele din urma, la moartea celulelor.

Proteina tau pare sa apara in neuronii din hipocamp, parte a creierului cruciala pentru functia de invatare si de memorie, inainte de a se raspandi in cortex, regiune implicata in functii complexe ale creierului precum vorbirea si atentia. Spre comparatie, amiloidul se acumuleaza initial in unele parti ale cortexului si apoi in hipocamp.

sursa

Share.

2 Comments

  1. Si in ce se gaseste proteina tau mama mea are inceput de Alzheimer si vreau sa fac ceva sa nu progreseze rapid multumesc

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.